Girgin’den bayrağı devralan Temizsoy, “Bu bir bayrak teslimi, bayrağı devir aldığım şube; şehrimizde ilkleri başarmış, Türkiye’de ve dünyada örnek alınan projeler gerçekleştirmiş, başkanı, yönetimi ve personeli başarıdan başarıya koşmuş gıbta ile izlenen bir şubedir. Bu eşsiz görevi bana ve yönetimime tevdi eden Eskişehir Genel Kurul üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 

Türk milleti ile büyüyor: Temizsoy, "1868'de dikilen bu çınarın kökleri; insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık ve birlikten beslenir. Türk milletinin yüreği attıkça büyür. Osmanlı-Rus savaşında Kızılay oradaydı. Trablusgarp’ ta tek gözünü kaybetmek üzereyken tedavi gören Atatürk, Kızılay çadırındaydı. Çanakkale savaşında Kızılay oradaydı. Kurtuluş savaşında Kızılay oradaydı. Kıbrıs barış harekatında Kızılay oradaydı. Ordumuzun ve savaşın olmadığı yerlerde de Kızılay oradaydı. 1 milyon insanın öldüğü İrlanda büyük kıtlığında Kızılay oradaydı. Yunanistan açlıktan 350 bin insanını kaybettiğinde Kızılay oradaydı. Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya, Güney Asya’dan Kafkaslara, Gazze’den Haiti’ye kadar Kızılay oradaydı” diye konuştu. 

En fazla yardım yapan ülkeyiz: “Dünya’da gelirine oranla en fazla insani yardım yapan ülke Türkiye Cumhuriyet’idir” diyen Temizsoy, “Bu oran Türk milletinin ne kadar yüce gönüllü olduğunu tüm dünya’ya göstermiştir. Milletimiz Dünya tarihinde tuttuğu yer ile medeniyet ve insanlığa ne kadar yatkın olduğunu kanıtlamıştır. Bizler, bu tarihten sonra nasıl bir bayrak devir aldığımızı daha iyi anlıyoruz” dedi.