Odunpazarı Belediyesi geçtiğimiz haftalarda düzenlediği 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali’nin ardından, bu kez 2’nci Ulusal Odunpazarı Lületaşı Festivali için kolları sıvadı. Deniz Köpüğü sloganı ile düzenlenecek olan festival, Odunpazarı Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Topraktan gelen mucizenin nasıl sanat eserine dönüştüğüne tanıklık edecek olan 2’nci Ulusal Odunpazarı Lületaşı Festivali, 5 Temmuz 2019 Cuma Günü başlayacak ve 7 Temmuz 2019 Pazar Günü sona erecek. 20 lületaşı ustasının katılacağı festivalde, lületaşı ustaları hünerlerini sergileyecek. 

LÜLETAŞININ GELECEĞİ TARTIŞILACAK: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir ve Odunpazarı Kent Konseyleri, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı birçok oda ile çok sayıda kurum, kuruluş ve demokratik kitle örgütünün katılımıyla gerçekleşecek olan Odunpazarı Lületaşı Festivali’nin açılış töreni 5 Temmuz Cuma Günü 15.00’de yapılacak. 6 Temmuz Cumartesi Günü ise “Lületaşının Geleceği” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Can Ayday’ın yapacağı panele, Ümit Yıldırım, Levent Özbunar ve Ramazan Bağlan ise konuşmacı olarak katılacak. Odunpazarı Meydanı’nda yapılacak olan “Lületaşının Geleceği” paneli 16.00’da başlayacak. Deniz Köpüğü 2’nci Ulusal Odunpazarı Lületaşı Festivali’nde 7 Temmuz Pazar Günü saat 16.00’da sahne gösterileri yapılacak.

AMATÖR LÜLETAŞI OYMA YARIŞMASI YAPILACAK: Festival kapsamında Amatör Lületaşı Oyma Yarışması da yapılacak. 6-7 Temmuz Cumartesi ve Pazar Günleri 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacak olan Amatör Lületaşı Oyma Yarışmasında kazanana tablet hediye edilecek. Yarışmanın ödül töreni ise Pazar Günü saat 17.00’de gerçekleştirilecek.