Eskişehir Öğretmen Evinde gerçekleştirilen programa Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, YUDER Başkan Yardımcılarından Özcan Kırmaz, Şükrü Özer ve yaklaşık 20 ülkeden gelen 35 evli öğrencilerin aileleri katıldı. 

Kahvaltı programında açılış konuşması yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, birçok ülkeden gelen öğrenciler ve onların aileleriyle bir araya geldiği için mutlu olduğunu dile getirirken, Yunus Emre'nin  "Gelin tanış olalım... İşi kolay kılalım... Sevelim, sevilelim... Dünya kimseye kalmaz." dizelerini okuyarak, "Bakın bugün bu tanış olmayı yaşıyoruz. 20 ülkeden 35 civarında zannediyorum siz değerli kardeşlerimizle buradayız.

Her birinizle memleketinize gidecek olsak uçakla 3-5 saat gideceğimiz yerler var. Ama Allah insanları tanıştırmak için ne önemli fırsatlar tanıyor. Bu fırsatın birisini de bugün yakalamış olduk. Sizlere bir defa daha ülkemize hoş geldiniz diyor, ilmi kariyer hayatınızda hepinize üstün başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

YUDER Başkan Yardımcısı Şükrü Özer ise, düzenlenen programa katıldığı için evli öğrenci ailelerine teşekkür ederek, “Aramızda kardeşlik ve arkadaşlık ilişkisini güçlendirmek için hepimizin çabalaması gerekir. Bugün buradasınız belki yarın kendi ülkenizde olacaksınız. Bugün kurduğunuz bu kardeşlik ilişkisini hayat boyunca yaşatacaksınız. Gelecekte bu ilişki sizin için belki büyük fırsatlara da yol açabilir” şeklinde konuştu. 

Gerçekleştirilen programda İslam, Türkiye ve Eskişehir ile ilgili sorularla oluşan bir soru- cevap yarışması da düzenlendi. Yarışmada kazanan öğrenciler, YUDER ve İl Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.