Odunpazarı Belediyesi, 5’inci Uluslararası Ahşap Heykel Festivali kapsamında 75. Yıl Mahallesi Cepken Sokaktafidan dikim etkinliği düzenledi. Oluşturulan ormana ‘Demokrasi Ormanı’ adı verildi. Fidan dikim etkinliğine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şehir dışında olduğu için katılamazken, etkinliğe Başkan Kurt’u vekaletenOdunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Evren Olcay ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Başkan Vekili Evren Olcay yaptığı konuşmasında; “Öncelikle Demokrasi Ormanımız için ağaç dikim törenimize geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Konuşmamım başında sizlere Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’un da selamını iletmek istiyorum. Odunpazarı Belediyesi 5 yılda birçok festivale imza attı. Bunların en önde geleni ise Ahşap Heykeller Festivalimiz. Bu festival bünyesinde 300’ün üzerinde sanatçı yüzlerce eseri ortaya çıkardı ve bizlere de sergileme fırsatı sundu. Bu eserler şehrimizin hem kültürel hem de turistik manada gelişmesine katkı sağladı. Ayrıca Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün değerli çalışmalarıyla bir çok ormana imza attık. Bu ormanlarımız 2015’te Barış, 2016’da Özgürlük, 2017’de Adalet ve 2018 yılında Kardeşlik ormanı olarak isimlendirildi. Bu isimler çok manidar, Milletçe ihtiyacımız olan olguların isimlerini veriyoruz ve bugün 23 Haziran tarihi itibariyle bir ülkemiz 

İstanbul’da bir Demokrasi sınavı veriyor. Bizde bu festival kapsamında ormanımızın ismini Demokrasi Ormanı olarak tarihe geçiyoruz. İnşallah ülkemizde ki Demokrasiye faydalı olacağını ve bu ağaçlarla birlikte ülkemizde ki demokrasi anlayışının da gelişeceğine inanıyorum. 2019 yılındaki Demokrasi Ormanımıza kadar 2014 yılından itibaren birçok ağaçlandırma ve birçok yeşillendirme faaliyetinde bulundu Odunpazarı Belediyemiz. Bunlar hakkında biraz bilgi vermek gerekirse Odunpazarı’na 1 milyon metrekare yeşil alan kazandırıldı. Bu yeşil alan çalışmalarının yarısından fazlası da orman olarak hayata geçti. Bugünde 53 bin metrekarelik alanda yeşillendirme çalışmasını gerçekleştireceğiz. 

51 bin 250m2 alan üzerine oluşturulan Demokrasi Ormanı’na 3 bin 600 adet fidan dikildi. Festivale katılan her sanatçıların adları fidanlara yazılırken, sanatçılar adlarının yazılı olduğu bu fidanları toprağa dikti.