Öğrenciler; sirke, arap sabunu, karbonat, su ve doğal malzemeleri sınıf ortamında karıştırarak temizlik ürünü elde ettiler. Öğrenciler hazırladıkları ürün ile kendi sıralarını temizlediler. Limon kabukları ve portakal kabuklarını, beyaz sirke ve limon yağı ile karıştırarak her biri kendi temizlik ürünlerini yaptılar. Ürünün adını ‘Deniz Yıldızı’ koydular. 

H.O.M.E Projesi etkinliğini toplum hizmeti kapsamında yürüten okul öğretmeni Nazan Durmuşoğlu, “Projemizin amacının; doğal ürünleri kullanarak çevremizi korumak ve çevre bilinci oluşturmak. Çevreye duyarlı çocukların ise büyüdükleri zaman, insan ilişkilerinin ve topluma uyumunun güçlü olacağını belirtmek istiyorum. Kendi temizlik ürününü yapan her öğrencinin, kendi sırasının hijyenini de kendisi sağlayarak, hem sorumluluk bilinci kazanacağını hem de özgüveninin artacağını düşünüyoruz” dedi. Okul Müdürü İbrahim Şahin, bu proje ile çevre bilinci, sorumluluk değerlerinin yanında hediyeleşme ve paylaşma değerlerini de kazanan 4/A sınıfı öğrencilerini kutladı.

Projeye katkı sağlayan velilerden Gülhan Arpacı, Hale Namlu, Yeliz Ertoy, Meltem Çınar ve sınıf temsilcisi Zübeyde Çoban yardımlarıyla destek oldular.