29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın pazartesi gününe denk gelmesiyle 3 günlük tatili fırsat bilen vatandaşlar memleketlerine ya da tatile gitmek için otogarın yolunu tuttu. Hafta sonuyla birlikte 3 gün olan tatil sebebiyle tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler adeta otogara akın etti. Otobüs biletlerini erken alan yolcular yer bulma sorunu yaşamazken bazı yolcular ise bilet bulmakta zorlandı.

"Beklediğimiz bir yoğunluktu": Konuyla ilgili bir otobüs firmasında çalışan Gökhan Güldaş, yaşanan yoğunluğu beklediklerini aktardı. Güldaş, "Beklediğimiz bir yoğunluktu. Hafta sonuna gelmesi tabi ki daha güzel oldu. Cuma ve pazar günleri zaten otogarda beklenen bir yoğunluğumuz oluyor. Üstüne de 29 Ekim tatili geldiğinde beklenen yoğunluğu yakaladık. Son günlerdeki işlerin yavaşlığına ve işlerin durgunluğuna var sayarsak güzel bir yoğunluk söz konusu. Otobüslerimiz şuanda dün, bugün ve yarın yoğunluğu var. Pazartesi, salı dönüşler olacak. 3 günlük tatil bir nebze olsun otobüsçüleri rahatlattı diyebilirim" dedi. 

Bir başka otobüs firmasının şoförü Hidayet Çakırcı ise "Tatil, insanlar vakitlerini değerlendiriyorlar. Bizde her zaman, her daim hizmet için buradayız. Severek yapıyoruz işimizi. Bu yoğunluk pazartesi gününe kadar devam eder. Büyük ihtimal salı günü dönüşler başlar. Ondan sonra biter" diye konuştu. Öte yandan, otogar yetkililerinden alınan bilgilere göre, otobüs biletlerinin hemen hemen bitmek üzere olduğu öğrenildi.