Törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Değirmenci, ailesi, meslektaşları ve tüm sevenleri katıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Nevin Orhun’un kaybına yönelik açıklamada bulundu. Prof. Dr. Gündoğan, “Ben, öncelikle hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Nevin hocamızı idareci sıfatımla yakından tanıma fırsatını buldum ve kendisiyle mesailerimiz oldu. Benim Nevin hocayla ilgili aklımda kalan en önemli anı onun hanımefendi kişiliğiydi, saygıda kusur etmeyen, nazik bir insandı. Aslında Allah hepimize böylesi ölümler nasip etsin. Hepimizi arkamızdan bizi hatırlayan arkadaşlarımızla, öğrencilerimizle veda etmeyi nasip etsin. Ben bütün Anadolu Üniversitesi ailesi adına başsağlığı diliyorum” dedi. 

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Değirmenci ise, “Hocamız bu salonda senelerce ders anlattı. İlk kez kendisiyle 1984 yılında soyut matematik derslerinde karşılaşmıştık. Ben onun sayesinde ilk defa matematik öğrenmeye başlamıştım. Her zaman önce hayatınızı kurun, ailenize önem verin derdi” ifadelerini kullandı. 

Prof. Dr. Nevin Orhun’un mesai arkadaşı Prof. Dr. Mehmet Üreyen, “Nevin Orhun, Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerinin kuruluşunda ilk altı hocadan birisidir. 1976 yılının sonunda Eskişehir Devlet Mimarlık Akademisi sınavlarına girdiğinde ben gözetmenlik görevimi yapıyordum. Kendisini o zaman tanıdım ve akademik hayatında her zaman amacına ulaştı ama onun için akademiden daha önemli olan şey öğretmenliğiydi. Onun için her şey öğrenciydi ve öğrencileri makaleden daha değerliydi” şeklinde konuştu.