Prof. Dr. Kemal Şenocak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"10 Ocak 1961 tarihinde basın emekçilerinin haklarını güvence altına almak amacıyla çıkarılan “Basın Yasası”, Türk basın tarihinin en önemli gelişmelerinden biridir. O güne kadar hakları için mücadele eden basın emekçileri bunun hemen ardından tarihe “Babıâli'de Dokuz Patron Olayı” olarak geçecek hadiseyle de bu mücadeleyi medya patronlarına karşı sürdürmek zorunda kalmıştır. Çünkü bu yasa, bir yandan birer fikir emekçisi olan gazetecilere özlük haklarını, iş güvencelerini verirken, diğer bir yandan kalemlerini de hürriyete kavuşturan mühim bir adımdır. 

Demokrasinin asli unsurlarından olan özgür medya, kamuoyunun inşasında taşıdığı önemli görevi, doğru ve gerçek bilgiyi aktarma ödevini yerine getirerek ve halkın sesine ses katarak gerçekleştirir. “Dördüncü erk” olarak kabul edilen basının özverili mensupları, bu zorlu görevi kimi zaman dünyanın öbür ucunda, kimi zaman savaşların, çatışmaların, afetlerin, özetle kimsenin olmak istemeyeceği kaosların içinde yerine getirmektedir. Büyük bir özveri gerektiren bu mesleğin en büyük motivasyonu ise hiç şüphesiz gerçek ve tarafsız bilgiye ulaşma arzusudur. Gazetecilerimizin üstlendikleri misyon, bilgi kirliliğinin had safhaya ulaştığı içinde bulunduğumuz bu simülasyon çağında, her zamankinden daha kritik bir hal almıştır. 

Başta şehrimizde bu mühim görevi yerine getiren basın mensupları olmak üzere, gazetecilik ilkelerine ve etik değerlerine bağlı kalarak kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan tüm gazetecilerimizin  “Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, görevlerini yaparken vefat eden basın mensuplarımızı rahmetle anıyorum"