Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eşitlik Biriminin içerisinde yer aldığı, “Yerel Eşitlik Eylem Planlarını Dijital İzleme Platformu Projesi” ile Türkiye’de yerel eşitlik eylem planları olan belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısından hak temelli olarak izlenmesine ve yerel eşitlik eylem planı olmayan belediyelere eylem planı hazırlama kısmında yardımcı olunması hedefleniyor.

Proje içerisinde 10 belediye ile birlikte Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de bulunurken, proje izleme heyetinden İYADER Temsilcileri Merve Demircan ve Zeren İşsevenler ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ni temsilen Vecihe Düzaratoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hale Kargın’ı ziyaret eden heyet, projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinden dolayı teşekkür etti.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin iştirakçisi olduğu projede, Eskişehir yerelinde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, ulusal düzeyde ise Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği ile İYADER online ve yerinde ziyaretler ile eylem planı sürecinin izlemesini gerçekleştiriyor.