Rektör Prof. Dr. Şenocak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"14 Mart Tıp Bayramı yalnızca ülkemizde kutlanan bir bayramdır ve bu bayramı tüm dünyadaki benzerlerinden ayıran önemli bir geçmişi vardır. Bizler “kutsal meslek” sıfatına en çok layık gördüğümüz sağlık çalışanlarını yalnızca hastane odalarından, ameliyathanelerden bilmeyiz. Biz onları bir de savaş meydanındaki sıhhiye çadırlarından biliriz. Çanakkale’de savaş meydanında yaralanan öz evladıyla, o an en kıymetli cephanesi olan bir şırınga morfin arasında tercih yapmak zorunda kaldığında tercihini haktan, adaletten ve vatandan yana yapan Doktor Tarık Nusret’ten biliriz. Bugünün sağlık neferleri onlardan miras aldığı fedakârlık, hakkaniyet ve vatanperverlik hasletlerini omuzlarının üzerinde taşır.

Kutsal saydıkları için fedakârlık yapmak bu mesleğin tabiatıdır ve bu yüzden Kurtuluş Savaşı’mızda vatan uğruna idraki bizler için güç fedakârlıklar yapan doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımız bugün yine kutsal saydıkları insan hayatı için türlü fedakârlıklarla cepheyi terk etmeden savaşıyorlar. Bir yılı aşkın süredir kendilerinden, ailelerinden, sağlıklarından feda ederek insanüstü bir gayretle COVID-19 pandemisine karşı hepimiz için savaşıyorlar. Bu koşullar altında bizlere düşen görev onların aklın ve bilimin ışığında gösterdiği yollardan yürümek ve onların görevlerini güven içerisinde yerine getirmesine destek olmaktır.

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini çok iyi anladığımız bugünlerde bu kutsal mesleği yerine getiren kıymetli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, yeniden sağlıklı günlerde buluşmayı temenni ediyorum"