Prof. Dr. Şenocak açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Savaşın ortasındaki bir halkın sağlık ve iyilik yolculuğu olarak 5 Mart 1920 tarihinde Hilal-i Ahdar adıyla yola koyulan Yeşilay, bir asırı aşkın bir süredir sağlıklı nesiller ve sağlıklı bir gelecek için mücadeleye devam etmektedir. Bağımsız yeni Cumhuriyetin ruhen, bedenen ve zihnen bağımsız bireylerini yetiştirmek için her koşulda “önce insan” diyerek toplumun yaralarını toplumla birlikte saran Yeşilay bugün ülke sınırlarını aşarak tüm insanlığa hizmet eder hale gelmiştir. Tütün, alkol, madde, kumar ve internet bağımlılıklarına karşı hem önleme hem de tedavi çalışmaları yürüten Yeşilay milyonlarca hayata dokunarak tüm dünyaya örnek teşkil etmektedir.

Aklı ve iradeyi devre dışı bırakan bütün bağımlılıklar, gençlerimizin umutlarını, hayallerini ve geleceklerini tehdit ederken, en değerli varlığımız olan gençlerimizi bu tehditlere karşı korumak hepimizin görevi olmalıdır. Toplumun her bir ferdi bağımlılığa ve elbette cehalete karşı açılan bu savaşta Yeşilay gibi kurumlarımızın yanında yer almalı, bu hayati konuda üzerine düşen vazifeyi yerine getirmelidir. Unutulmamalıdır ki modern yaşamın getirdiği yalnızlık ve iletişimsizlik bağımlılığın en büyük nedenleri arasında yer almaktadır. Birbirine ve değerlerine kenetlenmiş insanlardan oluşan toplumlar ise birlikten aldıkları güçle ayakta durur, tüm yaralarını birlikte sararlar. 

Güçlü ve sağlıklı bir toplumu nesilden nesile taşıyacak olan gençlerimize yalnız ve çaresiz olmadıklarını hissettiren, onlara “Yeşilay Hep Benimle” dedirten bu güzide kurumumuzun kuruluşunun 101. yılını ve 1-7 Mart Yeşilay Haftasını kutluyor, sağlıklı günler diliyorum"