Sağlık-Sen Şube Başkanı Hüseyin Köksal, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Bugün gündemimiz kadınlarımız, kadına karşı Türkiye’de verilen değer, onların bir melek oluşunu vurguluyoruz. Bugün onların ellerinden çıkan ürünler ile kermes düzenliyoruz. Kimsesiz çocuklarımıza bir annenin bir şefkatin nasıl ulaşacağını göstereceğiz. Biz Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu’muz ile yeni bir dönem başlattık” dedi.

İhtiyaç sahipleri için: Sağlık-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Sultan Karagenç Torun ise, “Sağlıkta kermes ile başladık projelerimize. Amacımız yıpranan sağlık personeli arkadaşlarımızın bir nebze yanında olmak. Yıpratıcı bir mesleğimiz var. İhtiyaç sahibi kişilerin isimleri bana ulaştı. Buradan aldığımız gelirlerin hepsini kendileri ile paylaşacağız. Bize destek olan herkese ve başta il sağlık müdürümüze çok teşekkür ederim.  Kermesimizi her ay düzenli olarak gerçekleştirmeyi düzenliyoruz. 

İl Sağlık Müdürü Uğur Bilge de, İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tür anlamlı çalışmalarda STK’larla birlikte olmaya devam edeceklerini vurguladı. Etkinliğe Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa da katılımıyla destek verdi.