Bu yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde 40’ıncısı düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda sol kol 21 yaş altı 55 kilo kategorisinde Ümran Keser dünya şampiyonluğunu kazandı. Keser’i evinde ziyaret ederek genç şampiyonun mutluluğunu paylaşan Günay, sporcu ve ailesi ile sohbet ederek şampiyonluğa giden süreç hakkında bilgi aldı. 

İLK KEZ BİR MİLETVEKİLİ EVİME GELİYOR

Bu şampiyonlukla hem ülkemizi hem de şehrimizi gururlandıran Keser, 11 yaşında başladığı bilek güreşinde ülkemizi temsil etmekten daima onur duyduğunu söyledi. Keser ‘’Daha önce resmi makamlara ellerimde kupa ve madalyalar birçok kez ziyarete gittim ama ilk kez bir Milletvekili beni görmeye evime geliyor bunun için çok mutluyum’’ sözleriyle memnuniyetini dile getirdi. 

AİLENİN YÖNLENDİRMESİ ÖNEMLİ

Sporun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinden söz eden Prof. Dr. Günay ‘’Spor insan sağlığı için önem arz ediyor. Bunun yanında çocuklarımızın spora yönelmesinde ailenin önemi büyük. Çocuklarımızın yeteneklerini erken yaşta keşfetmeli ve onları doğru yönlendirmeliyiz. Burada en büyük görev aileye düşüyor.’’ Şeklinde konuştu. Sağlıklı nesiller için sporun yalnızca profesyonel düzeyde değil, bir yaşam biçimi haline getirilmesinin önemini belirten Günay, genç sporcunun istek ve ihtiyaçlarına dinlemesinin ardından destek sözü vererek ziyaretini sonlandırdı.