Hakkari'nin Şemdinli ilçesine 40, Derecik beldesine ise 30 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki Ortaklar Köyü yakınındaki Süngütepe üs bölgesinde önceki akşam saat 17.00 sıralarında patlama meydana geldi. Şehit olan 7 askerimizinden 3'ü için bugün tören düzenlendi.

Şehitlerimiz için tören düzenlendi: Hakkari'den helikopterle dün Van'a getirilen askerlerden otopsileri biten Topçu Uzman Çavuş Halil Daş (26), topçu erler İbrahim Özkur (21) ve Menduh Çelik'in (21) cenazeleri Van Asker Hastanesi’nden alınarak ambulansla törenin yapılacağı Van Jandarma Filo Komutanlığı’na getirildi. Buradaki askeri törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Aşayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü M. Suat Ekici, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, kurum amirleri ile Muş nüfusuna kayıtlı şehit asker İbrahim Özkur'un yakınları katıldı. Şehidin bir kadın yakını da giydiği asker üniforması ile töreni izledi.

Mehmetçikler defin için baba ocaklarına uğurlandı: Cenazeler tören alanına getirildikten sonra saygı duruşunda bulunulup, özgeçmişleri okundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas tarafından dua okunduktan sonra da şehit cenazeleri bir süre omuzlarda taşındı. Topçu er İbrahim Özkur helikopterle memleketi Muş'a, Topçu Uzman Çavuş Halil Daş uçakla memleketi Konya'ya, topçu er Menduh Çelik'in cenazesi de yine uçakla memleketi Şanlıurfa'ya uğurlandı. Diğer şehit askerlerin de otopsilerinin ardından cenazelerini memleketlerine gönderileceği belirtildi.

Eşi ikinci çocuklarına hamileydi: 21 yaşındaki Şehit topçu er İbrahim Özkur , memleketi Muş'un Varto ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit er İbrahim Özkur'un cenazesi, bu sabah Van'da düzenlenen askeri törenin ardından helikopterle baba ocağı Muş'un Varto ilçesine getirildi. Kudbettin- Hanım çiftinin 7 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit İbrahim Özkur'un cenazesi, Hacı Kaya Özel Camisi'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kent protokolü, askerler, şehit Özkur'un yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yakınları, şehit Özkur'un Türk bayrağına sarılı tabutunun başında gözyaşı döktü. İlçede marangozluk yaptığı belirtilen İbrahim Özkur'un terhisine 80 gün kaldığı ve eşinin de ikinci çocuklarına hamile olduğu belirtildi.

Topçu er Menduh Çelik'in naaşı şehitliğe defnedildi: Şehit Menduh Çelik'in cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığındaki törenin ardından helikopterle Şanlıurfa GAP Havaalanı'na getirildi. Anne Naife, baba Demo Çelik ve akrabalarının yanı sıra Vali Abdullah Erin, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu'nun da aralarında bulunduğu protokol üyelerince karşılanan şehidin naaşı, askeri araçla merkez Haliliye ilçesindeki Yeni Şehitlik Mezarlığı'na götürüldü. Şehit Çelik'in cenazesi, Şanlıurfa Müftüsü Mehmet Taştan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehitlikte defnedildi.

Şehit Halil Daş'ın naaşı memleketi Konya'ya getirildi: 26 Yaşındaki Şehit Halil Daş’ın naaşı askeri uçakla Konya’ya getirildi. Konya Havaalanı’nda askeri ve mülki erkan tarafından karşılanan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Şehidin cenazesi daha sonra konvoyla memleketi Ereğli’ye götürülmek üzere yola çıktı. Şehidin cenazesi, Ereğli ilçesine bağlı Belkaya Mahallesi’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedilecek. Şehidin oturduğu bina ve sokağa dev Türk bayrakları asıldı.

Şehit Melih Sancar'ın cenaze töreni yarın öğle namazı sonrası yapılacak: Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Ortaklar Köyü Süngü Tepe Üs Bölgesindeki karakolda yapılan eğitim sırasında meydana gelen patlamada şehit düşen 7 askerden biri olan Piyade Topçu Er Melih Sancar’ın cenazesi Pazar günü Ataköy 5. Kısım Camii’nde ikindi namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilecek.