AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nın altıncı olağan kongresinin yapıldığı gün Eskişehir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile temeli atılan Odunpazarı Modern Müze'nin inşaatında sona yaklaşılıyor. Erdoğan, 17 Şubat 2018'de düzenlenen temel atma töreninde müzeyi Eskişehir'e kazandıracak Polimeks Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca'ya ve ortağı Cem Siyahi'ye ülkenin özellikle kültür ve sanat hayatına yaptıkları katkıları dolayısıyla teşekkür etmişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE ODUNPAZARI MODERN MÜZE: Polimeks'in kurduğu ve temeli atılacak müzenin, sahip olduğu diğer unsurlarla "özel müzecilik" alanında yeni bir çığır hatta çekim alanı oluşturacağını vurgulayan Erdoğan, "Temenni ederim ki bu adımların atılması ve çoğalması, hakikaten ülkemiz için çok çok farklı bir gelişime de vesile olacaktır. Sadece kapısına kadar gelen insanları kabul eden değil, onları buraya gelmeye teşvik eden bir anlayışla kurulduğunu gördüğüm bu müze, benzer yeni eserlerin ortaya çıkması için de ilham kaynağı olacaktır. Eskişehir hem tarihi misyonu hem bugünkü potansiyeli hem de geleceği konusunda verdiği umutla böyle bir eser için en isabetli seçimdir. Eskişehirlilerin idarecileri ve halkıyla yapılacak esere sahip çıkarak, bu konuda adımların atılmasına teşvik edeceklerini düşünüyorum." şeklinde konuşmuştu. 

SANAL GERÇEKLİK UYGULAMASIYLA TANITILDI: Eskişehir'de o günden bu yana çalışmaları büyük titizlik içinde ilerleyen Odunpazarı Modern Müze'nin tanıtımı 2018'in son günlerinde İstanbul’da gerçekleşen bir davetle basın mensupları, sanatçılar, kültür sanat profesyonelleri ve iş dünyasınının katılımıyla sanal gerçeklik uygulamasıyla yapıldı. OMM Kurucusu Erol Tabanca, “Eskişehir’de hayata geçirmeye hazırlandığımız müzemiz ile Türkiye’nin, Eskişehir’in ve Odunpazarı’nın bilinirliliğinin artmasını istiyoruz. Özellikle Eskişehir’in genç insanlarına sanatı sevdirmek, sanatla ilişkilerini yoğunlaştırmak adına da bir çabamız var'' dedi. 

AMAÇ GENÇLERE SANATI SEVDİRMEK: Tabanca ''Bu kadar eser topladıktan sonra onları hapsetmek doğru değil ilk neden bu müze açmamdaki temel amacımız Türkiye’nin genç insanlarına sanatı sevdirmek. Müzelerin büyük çoğunluğu büyük şehirlerde. Anadolu’da bir müze açmak oradaki insanlar için bir hizmet. Bu müzenin dünyanın başka müzeleriyle de entegre olması ve sanatçı değişimi yapacak bir müze haline gelmesi gerekiyor'' diye konuştu. 

İŞ DÜNYASININ ZİRVESİ ODUNPAZARI'NDAKİ MÜZEYİ TANIDI: Ev sahipliğini Rana-Erol Tabanca’nın yaptığı gecede, aralarında Bülent-Oya Eczacıbaşı, Cem-Ronit Hakko, Cem-Ümit Boyner, Banu-Hakan Çarmıklı, Osman Çarmıklı, Berrak-Nezih Barut, Emre Arolat, Erdil-Begüm Yaşaroğlu, Esra Ekmekçi, Görgün Taner, Muzaffer Yıldırım, Maria-Yahşi Baraz, Rabia-Ali Güreli, Mehmet Toner, Mustafa Toner, Gül-Mustafa Oğuz, Nesrin Esirtgen, Nino-Sandra Erer, Oya-Hüsamettin Koçan, Pınar Siyahi Alparslan, Hüsniye Siyahi, Sedefhan Oğuz, Sibel-Bedri Baykam, Taner Ceylan, Ece-Olgaç Artam, Turgay Artam, Zeynep-Onay Bilgin, Yasemin-Fatih Karamancı gibi iş ve sanat dünyasından birçok isim bir araya geldi.

JAPON MİMARİ İMZASINI TAŞIYOR: Eskişehir’in Unesco Dünya Kültür Mirasları Geçici Listesi’nde yer alan Odunpazarı bölgesinde 2019 yılında açılması planlanan OMM’un mimari tasarımı, dünyaca ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma&Associates imzasını taşıyor. Eskişehir ve Türkiye için simgesel bir yapı haline gelecek OMM binası, Osmanlı sivil mimarisi ve geleneksel Japon mimarisinden aldığı referanslarla yerel değerleri çağdaş mimariyle buluşturuyor.