Tepebaşı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen törene Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Aydoğmuş, Bülent Rıfkı Ustaoğlu ve Fikriye Güven Zaptiye, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyeleri, Tüm Bel-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun ve belediye çalışanları katıldı.

İmza töreninde ilk konuşmayı yapan Tüm Bel-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun, “Bugün burada toplu sözleşmemiz için bir araya geldik, hepiniz hoş geldiniz. Öte yandan Türkiye bir süreçten geçiyor. 31 Mart’tan sonra Eskişehir’e bahar geldi, inşallah 23 Haziran’da da Türkiye’ye yaz gelecek. Sözleşmemiz hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Ardından konuşan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt da “Bugün Tepebaşı Belediyemiz ile güzel bir sözleşmeye imza atacağız, bugün bizim açımızdan anlamlı ve önemli. Toplu sözleşmeler, sendikaların olmazsa olmazlarından ve en önemli faaliyetlerinden biridir. Hak arama mücadelesinin de bir gereğidir. Öte yandan ülkece bir krizdeyiz ve ekonomik krizin de en büyük faturası her zaman olduğu gibi çalışanlara kesiliyor. Ekonomik boyutun yanı sıra ülkede nefes alabileceğimiz demokrasimizin, cumhuriyetimizin ve geleceğimizin kazanımlarını teslim etmeye çalışan bir iktidara karşı da mücadele veriyoruz. Sözleşmeler imzalanır, yarın daha iyilerine de imza atarız. Ancak ülkemizde demokrasiye ihtiyaç var. Çünkü demokrasi olmazsa bir hak kazanımından bahsetmemiz de mümkün değil. Tüm kurumları kuşattıkları yetmiyor, şimdi de belediyelere el attılar. Bakın, İstanbul’da halkın iradesi gasp edildi. Bu yüzden her şeyden önemlisi demokrasidir. Baharın gelişini engelleyemediler, İstanbul’a da yaz gelecek. Bu güzel günde de Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç ile birlikte sözleşmemizde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Her şey çok güzel olacak, diyorum” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da konuşmasında gündemi değerlendirerek, “Değerli Genel Başkan Bozkurt da belirtti, ne yazık ki ülkemizde hukuk ve demokrasi zor günlerden geçiyor. Yaşanan son gelişmeler, demokrasimize zarar verse de biz demokratik yollardan mücadele etmeye devam edeceğiz. Öte yandan ekonomik krizin de iyiden iyiye hissedildiği bu zamanda, bugün bir arada olmamız çok değerli. Atacağımız imzalar ile sizlerin ekonomik açıdan bir nebze de olsa rahatlamanızı amaçlıyoruz. Diliyorum bu ekonomik kriz bir an önce sona erer ve daha güzel günler görürüz. Biz Eskişehir’deki güzelliğin, huzurun devam etmesi amacı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Eskişehir’i ve Tepebaşı’nı daha da güzel işler yapabilmek için önümüzdeki 5 yılda da mesai harcayacağız. Sözleşmemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Ataç daha sonra sözleşme içeriği hakkında bilgiler vererek sosyal denge tazminatı sözleşmesinin, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapan kadrolu ve sözleşmeli toplam 313 Tepebaşı Belediyesi çalışanını kapsadığını ifade etti. Konuşmaların ardından sosyal denge tazminatı sözleşmesi, törene katılan personellerin alkışları eşliğinde imzalandı.