Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yapılan yenileme çalışmaları ile 50 bin 71 metrelik, 11 adet parkın; bank, çöp kutusu, piknik masası, aydınlatma elemanı gibi donanımları yenilenirken yeşil alanları da revize edildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından su tasarrufu sağlamak için 19 parkta otomatik sulama sistemi faaliyete sokulurken; 11 parkın da otomatik sulama sistemi yenilendi. Ayrıca elektrik tasarrufu sağlamak için de 7 parkta, 164 adet ledli aydınlatma direği kullanıldı. 

Yeni çalışmalar yapıldı
Spor alanı içinde çalışma yapan ekipler, 2018 yılında 2 adet basketbol sahası, parklara 10 adet açık alan spor aleti, Çamlıca Mahallesi Tombakzade Parkı’na 319 metre uzunluğunda koşu pisti yapıldı. Ayrıca Yenibağlar Mahallesi Eti Caddesi üzerinde bulunan 313 metre uzunluğundaki mevcut koşu pistinin zemini tartan zemin haline dönüştürüldü. 2018 yılı sonu itibariyle Tepebaşı Belediyesi yetki ve sorumluluğundaki parklarda; 17 adet koşu pisti, 41 adet basketbol sahası, 4 adet voleybol sahası, 2 adet tenis kortu, 30 adet futbol sahası, 142 parkta spor aleti, 235 parkta çocuk oyun grubu bulunuyor. 

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Vatandaşlarımızdan parklarımız ile ilgili aldığımız geri dönüşler çok olumlu, insanımız yeşil alanları seviyor. Aynı zamanda çocuklarımızın da güzel ve sağlıklı biçimde vakit geçirebileceği alanlar oluşturmak çok önemli. Tepebaşı, kendine yakışır, şık ve çağdaş yeşil alanları ile iftihar edilen bir bölge olmaya devam edecek” dedi.