Kaynarca, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Kurban Bayramı; İslam alemi için, yakınlaşmanın, birlik olmanın ve kardeşine sahip çıkmanın hatırlanması ve uygulanması adına zaten en anlamlı günlerden. Kurban bayramı bu bayram bir de güncel atmosferde İslam âleminin ışığı olarak görülen, mazlum coğrafyanın umudu liderimiz üzerinden ülkemize yapılan saldırılara karşı birlik olmanın, kardeşine sahip çıkmanın ve yakınlaşmanın gerçek anlamına kavuşması için bizi kendimize getiren bir fırsat olmalı. 

Güçlü bir geleneğe sahip milletimizin, köklü bir inançla geleceğe sahip çıkabilmesi yalnızca kendi gücünden mamul bir anlayışla gelişmesi ile mümkün olacaktır. Bu da ancak kendi medeniyetimizin insanlarının birbirine ve liderine sahip çıkması ile sağlanabilir. 

Tüm hemşerilerimden iki küçük isteğim; trafikte sakin ve dikkatli olmaları; kurban kesenlerin ihtiyaç sahipleri ile paylaşmalarıdır.

Bu kurban bayramının daha fazla birliğe, daha fazla kardeşliğe vesile olmasını Yüce Yaratıcıdan niyaz ediyorum. Ülkemizin ve tüm İslam Coğrafyasının kendine geldiği, mazlumların gözetildiği, refah ve güçlü bir geleceğin nasip olmasını diliyor tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.