"Covid-19 mücadelesine maddi yardımdan, erzak yardımına, hijyen setinden, bilinç eğitimine kadar birçok alanda topluma destek olan Türk Kızılay aynı zamanda hastalık tedavisinde kullanılmak üzere plazma bağışı alıp hastanelere iletmektedir" vurgusu yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Covıd-19 hastalığından iyileşmiş bireylerin listesi Sağlık Bakanlığı tarafından Türk Kızılay'ına gönderilmektedir. Türk Kızılay ekipleri bireylerle iletişime geçerek, immün plazma bağışı için kişileri davet etmektedir. Gönüllü olan bağışçıların plazmaları Türk Kızılay kan merkezlerinde alındıktan sonra hastanelere ulaştırılmaktadır.

Taraf gözetmeden insanlığın daha yaşanabilir noktalara gelmesi için çalışan Türk Kızılay, verdiği bütün mücadelelerde gücünü milletinden almıştır. Covid-19 tedavisinde kullanılan plazma mücadelemizde de siz değerli hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Hastalığı atlatmış ve plazma vermeye uygun bağışçılarımızı kan merkezlerimize bekliyoruz. Aynı zamanda kan bağışı yapmaya müsait her hemşehrimizi de kan bekleyen hastalarımız için  bağış noktalarına davet ediyoruz..

Aranan plazma sayısındaki artış, maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine daha fazla uymamız gerektirdiğini bizlere gösteriyor.

Her birey bu tedbirlere uyma hassasiyetini bir adım daha öteye taşımalı. Toplumumuza karşı bu hepimizin insanlık görevidir.  

Plazma ihtiyacını ancak ve ancak el ele verip önlemlere son derece katı şekilde uyduğumuzda azaltabiliriz.

Milletimiz her badireyi birlikte olarak atlatmıştır. Bunun da üstesinden hep birlikte geleceğimize inanıyoruz.

Haydi, tedbirlerimizi arttıralım ve plazma ihtiyacını azaltalım"

Kimler plazma bağışı yapabilir? 

  • 18-60 yaş arası bağışçılar,
  • Erkek ya da gebe kalmamış (düşük ve kürtaj dâhil) kadın bağışçılar,
  • Daha önce kendilerine kan transfüzyonu yapılmamış bağışçılar, 

Bağış için iletişim bilgileri

Plazma Bağışı için; kanver.org 
Batı Anadolu Eskişehir Bölge Kan Merkezi iletişim; (222) 330 06 01 
Türk Kızılay Adalar Kan Alma Birimi iletişim; (222) 221 21 62