"Polis Nizamnamesi" ile 10 Nisan 1845'te görevleri belirlenip temelleri atılan Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 173’üncü yılını kutluyor. Bu kapsamda Eskişehir Valilik Meydanında düzenlenen tören Eskişehir İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Doğanay’ın Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İl Emniyet Müdürü Engin Dinç tarafından konuşma gerçekleştirildi.

Emniyet Teşkilatının, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerinin korunması için uzun yıllardır çalıştığını ifade eden İl Emniyet Müdürü Dinç, “Kurulduğu 1845’ten bu yana Türk Polis Teşkilatı büyük bir fedakarlıkla, vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için özverili bir şekilde çalışmaktadır.

Tarihi başarıyla, şan ve şerefle dolu teşkilatımız, çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen, demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşul altında gözeten bir anlayışla, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Örneğini Hendek ve Barikat operasyonlarında, son olarak da kahraman ordumuzla birlikte Afrin’de sergileyen teşkilatımız, 15 Temmuz’da kahraman vatandaşlarımızla omuz omuza vererek FETÖ’nün hain darbe girişimine engel olmuştur.

Kuruluşumuzun 173. yılında milletimizin gönlünde taht kurmanın haklı gurur ve onurunu yaşamaktayız.

Bu vesile ile mensubu olmaktan büyük onur duyduğum Türk Polis Teşkilatımızın kuruluşunun 173. yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.