Yazılı bir açıklama yapan Aydın "Türkiye büyüyor ve güçleniyor. Bu durumdan rahatsız olan bazı çevreler ülkemizin birliğini bozmak için çeşitli senaryoları devreye sokuyor. Bugün ülkemiz Türk İslam dünyasının ve Ortadoğu halklarının en güvenli ve istikrarlı gördüğü güçlü bir ülke. 

Dün Somali’de açlıktan on binlerce çocuğun ölüme terk edildiği, iç savaşla boğuşan, açlıkla yüz yüze kalan ülkede yaşayanların masumların imdat çığlığına ses veren Türkiye, bugün Suriye’nin yanı sıra dünyanın bir çok ülkesinde mazlum insanların çığlığına acılarına ortak oluyor. 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya barışı için gösterdiği çabayı görmemezlikten gelmek en büyük ahmaklık olur. 

ABD’de yaşayan vatan haini terörist elebaşı ve avanesi tarafından ülkemizde oynanmak isteyen hiçbir oyuna bu ülkenin sevdalısı sanayici ve işadamlarımız asla izin vermeyecektir. 

Ekonomimize ayar vermeye çalışan dış güçler, ülkemizin iç meselelerini çok büyük bir olaymış gibi kendi medyaları aracılığı ile dünyaya duyurmaya çalışsa da mazlum ve masum halkların duası, Türk insanın duyarlılığı bu asalakların söz sahibi olamayacağını tüm dünyaya gösterecek güçte ve kararlılıktadır" ifadelerini kullandı.