Vali Ayyıldız mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Yardımlaşma ve dayanışma ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği, millî ve manevî ortak değerlerimizin canlandığı, milletçe kenetlenmemizi sağlayan bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzurunu, mutluluğunu ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

Bayramlar karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği; dargınlıkların unutulduğu, paylaşmanın arttığı, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaştığı, millet olma bilincinin ve birlikte yaşama iradesinin güç kazandığı çok özel günlerdir. 

Yaşadığımız coğrafya millî birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe azami özen gösterilmesi gereken bir coğrafyadır. Bu özel günü vesile kılıp, varsa kırgınlıklarımızı ve dargınlıklarımızı bir kenara bırakmalı; saygıyla, sevgiyle, hoşgörüyle tam bir kaynaşma sağlamalı ve birliktelik ruhuyla hareket ederek, sürekli dayanışma içinde olmalıyız.

Gelin bu özel günde, Kovid-19 salgınının azalarak da olsa devam etmekte olduğunu unutmadan; maske, sosyal mesafe ve temizliğe de azami oranda dikkat ederek Kurban Bayramı’nın sevincini arkadaşlarımızla, akrabalarımızla, dostlarımızla; engelli, yardıma muhtaç ve kimsesiz vatandaşlarımızla; gözü pencerede, kulağı kapıda olan yaşlılarımızla; baş tâcımız olan anne ve babalarımızla; şehitlerimizin emanetleri ve aileleriyle, kahraman gazilerimizle hep birlikte paylaşalım. Millet olarak paylaşmanın ve bununla beraber Kovid-19’la mücadelenin de en güzel örneğini herkese gösterelim.

Kovid-19 salgının başladığı andan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devletimizin ve hükümetimizin aldığı önlemlere uyan, Kurban Bayramı süresince de gereken hassasiyeti gösterecek olan tüm Eskişehirli hemşehrilerime sabırları ve anlayışları için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.
Valilik olarak vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız eliyle gerekli tüm önlemler alınmıştır. Bayram süresince görevi başında olacak güvenlik, sağlık, zabıta, itfaiye ve telekom personelimiz başta olmak üzere tüm görevli arkadaşlarıma teşekkür ediyor, hayırlı mesailer diliyorum. Seyahate çıkacak vatandaşlarımızdan da trafikte azami derecede dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Eskişehirli hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarken; mübarek Kurban Bayramı’nın ülkemize, İslâm âlemine ve tüm dünya ülkelerine huzur, barış ve adalet getirmesini temenni ediyor; bu vesile ile aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de sağlıklı, uzun bir ömür diliyor, selâm ve saygılarımı sunuyorum"