İlk olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Eskişehir İl Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Çakacak, İl Müdürü Güven’den yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın stratejik planındaki vizyon ve misyonuna uygun olarak, merkez teşkilatı ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyen İl Müdürü Güven, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra Eskişehir KOSGEB İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Özdemir Çakacak, İl Müdürlüğü görevine yeni atanan Tarık Yılmaz’a “hayırlı olsun” dedi. Ziyaretten dolayı Vali Çakacak’a teşekkürlerini ileten KOSGEB İl Müdürü Yılmaz ise, işbirliği ve uyum içerisinde daha çok işletmenin KOSGEB imkânlarından yararlanmasını sağlamak adına çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında İl Müdürü Yılmaz’dan bilgi alan Vali Çakacak, gelişmiş ülkelerin zenginlik kaynağının sanayileşme olduğunu belirtti. Vali Çakacak, ekonomideki hareketliliği artırmak için devlet tarafından yapılan reformlardan ve KOSGEB’in Kobilere desteğinden övgüyle bahsetti. Her iki ziyarette de duygularını dile getiren Vali Çakacak, Eskişehir’in her alanda olduğu gibi sanayi alanında da büyük gelişmeler kaydettiğini söyledi. Sanayi sektörünün kent ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Çakacak, Eskişehir’de ülke ekonomisine yön veren önemli sanayi kuruluşlarının bulunduğuna, bu kuruluşların şehir ekonomisine ve istihdamına önemli ölçüde katkı sağladığına dikkat çekti. Küçük ve Orta Bütçeli İşletmelerin ve girişimcilerin desteklenmesinde KOSGEB’in önemli bir rolü olduğunu bildiren Vali Çakacak, sanayi alanında görülen olumlu gelişmelerin diğer sektörlerin de gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek, İl Müdürü Yılmaz’a verdiği bilgiler için teşekkür etti. 

Aynı bina içerisinde yer alan iki kurumun birimlerini de gezen Vali Çakacak, personelle tek tek tanışarak, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgi aldı.