Vali Çakacak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü”; tüm dünya kadınlarının eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolunda verdikleri zorlu mücadelenin bir simgesidir.

20. yüzyılın başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımıza verdiği önem; dünya milletlerinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere, Medeni Kanunun kabulü, kadın erkek eşitliği ile hayata geçmiş ve kadın hakları konusunda da dünyanın pek çok gelişmiş ülkesine ilham kaynağı olduğu gibi, son yıllarda gerçekleştirilen reformlarla da kadınların çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumları güçlendirilmiştir.

Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren Türk kadını, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır.

Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız, sosyal ve ekonomik hayattaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadır.

“Cennet annelerin ayakları altındadır” diyen bir inanca sahip bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Evlatlarını bu vatan için şehit veren analarımızın yanında olmak, eşlerini vatanımızın bekası için şehitlik mertebesine uğurlayan kadınlarımıza destek olmak acılarını paylaşmak, sadece bugün değil her gün bu bilinçte olmak, hepimizin en insani görevidir.

Hayatımızın doğumdan ölüme kadar olan her anında, varlıklarıyla onurlandığımız baştacı kadınlarımıza yönelik her türlü ayrımcılığın olmadığı, bir insanlık suçu olan kadına şiddetin son bulduğu, kadınların yönetimin her aşamasında ve hayatın her alanında daha çok temsil edildiği bir dünya dileğiyle  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü en içten duygularla kutluyor, sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlarımıza sevgi ve saygılar sunuyorum.