Eskişehir'de bir grup gönüllü kadın, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuksuz şekilde tutulan ve işkenceye uğrayan kadınların seslerini duyurmak için organize edilen "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Hatay'a uğurlandı. 

GÜNAY, KADINLARI TEBRİK ETTİ: Akcami Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'nda toplanan kadınları uğurlamaya gelen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Üyesi ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay,  "Vicdan Konvoyu"na destek amacıyla Hatay'a gitme kararı alan kadınları tebrik etti. Dünyanın ve uluslararası hukukun yapamadığı bir konuyu kadınların gündeme getirdiğini ifade eden Günay, şunları söyledi:

BÜTÜN DÜNYAYA HESAP SORACAĞIZ: "Yapılan bu organizasyon sadece Türkiye'de değil bütün dünyada farkındalık oluşturacak. Tek amacımız bu. İnşallah ben de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi üyesi bir milletvekili olarak burada bu konuyu bir sonraki toplantımızda  gündeme getireceğim ve bütün dünyaya hesap soracağız. İşte bu vicdan konvoyu olmasaydı biz bunun hesabını soramayacaktık. Bu organizasyonu destekleyen herkese teşekkür ediyorum."

GERÇEK SİVİL KATLİAM SURİYE'DE: Günay, savaş ve çatışmalarda en fazla mağduriyeti kadın ve çocukların yaşadığını belirterek, şunları kaydetti: "Kadınlar, Suriye'de sistematik işkenceye ve tecavüzlere maruz kalmaktayken bütün dünya bu çığlıkları duymamayı tercih etmekte. Gerçek sivil katliam Suriye'de yaşanıyor. 14 bine yakın tutuklu Suriyeli kadının olduğu bir dünyada kim insan haklarından söz edebilir?" 

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE: İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Eskişehir Yönetim Kurulu Başkanı Musa Karadaş da 7 yıldır Suriye'de savaşın devam ettiğini ve yüz binlerce insanın tüm dünyanın gözleri önünde hayatını kaybettiğini belirtti.

KADINLAR İÇİN VİCDAN KONVOYU: Karadaş, "Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan ve işkence edilen kadınların sesini tüm dünyaya duyurmak ve serbest bırakılmalarını talep etmek için 'Kadınlar İçin Vicdan Konvoyunu' yola çıkarıyoruz." diye konuştu.