Düzenlenen söyleyişinde sağlık sigortası uzmanları, öğrencilere Türkiye’ye gelmek ve ikametle burada kalabilmek için gerekli olan sağlık sigortası hakkında detaylı bilgi verdi. Okumak için kendi imkanlarıyla Türkiye’ye gelen ya da yanında ailesini getirmek isteyen uluslararası öğrenciler, ülkelerinde vize almak için ve geldikten sonra Türkiye’de kalabilmek için sağlık sigortası almak zorunda. Ancak bu öğrenciler en uygun ve kolay bir şekilde ile nasıl sigorta alabileceğini bilemiyorlar. Ayrıca satın aldıkları sigortanın neler kapsadığını ve onlardan nasıl faydalanabildiğini farkında olmadan üstüne para harcadıklarını belirtiliyorlar. YUDER bunu göz önünde bulundurarak öğrencilere bilgi vermek amacıyla sağlık sigortası uzmanlarının katılımıyla bir söyleyişi gerçekleştirdi. 

Dün akşam gerçekleşen söyleşide İstanbul’dan gelen sağlık sigorta uzmanı Tahir Sivrikaya, Eskişehir’de hizmet veren bir özel sağlık sigortasının Eskişehir temsilcisi Vefa Çiçek ve yüksek lisans eğitimine İstanbul’da devam eden Türkmenistanlı Jelal Charriyev konuşma yaptı. 

İlk olarak Türkmenistanlı Charriyev, Türkiye’ye gelirken ve geldikten sonra sigorta konusunda yaşadığı sorunları dile getirdi. Daha sonra Sigorta Uzmanı Tahir Sivrikaya, bu sorunların çözümleri hakkında konuşurken, özel ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) alınan sigortalardan nasıl ve ne gibi faydaları alınabileceğini ve bunlar arasındaki farklılıklar konusunda detaylı bilgi verdi. 

Vefa Çiçek ise, sigorta konusunda uluslararası öğrencilerin her zaman yanında olacaklarını belirterek her türlü yardımı yapacaklarını söyledi. YUDER Başkanı Nihat Demir ise, düzenlenen söyleyişinin amacının, uluslararası öğrencilerin Türkiye’ye gelme ve burada yaşama sürecinde yaşadıkları sağlık sigortası problemi hakkında bilgi vermek ve çözüm üretmek olduğunu dile getirdi. Öğrenciler ise, verilen bilgilerden memnun kaldıklarını ve çok faydalı bir sunum olduğunu ifade ettiler, bu bilgilerin gelecekte çok işe yarayacağını vurgulardılar.