MHP'li Yüceses mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Atatürk ve milli mücadele kahramanlarının TBMM’ni ilanı ile, üç yıl sonra kurulacak olan Cumhuriyetimizin temelleri atılmış, bugünkü sınırlarımızın çizilmesi ile sonuçlanacak bir kahramanlık destanının işareti verilmiştir. TBMM’nin varlığı büyük milletimiz için umudun, Türkün düşmanları için ise hüsranın adı olmuştur.

 Yurdun işgal altında olduğu, süngü ve silah tehdidinin sürdüğü bir dönemde kurulan bu meclis ile kahraman ecdadımız, milli birlik ve beraberliğin, müşterek mücadelenin ve ortak aklın silahtan ve savaştan da önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu yöntem,  benzer tehditleri yaşadığımız bugün de en çok ihtiyaç duyduğumuz mücadele şeklinin ipuçlarını vermektedir.

 Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının TBMM’ni kurarken hedefleri, düşmandan arındırılmış tam bağımsız bir ülke, hür ve eğitilmiş bir millet ve öz kaynaklara dayanan bir milli ekonomi idi. Bu öncelikli hassasiyetler farklı tezahürleri ile ne yazıktır ki 98 yıl sonra yine karşımızdadır.

Bugün, yönetenlerin taviz ve teslimiyet anlayışı ile her geçen gün yeni ve farklı tehditlerin yöneldiği ülkemizde, milli bir duruşun ve Dünyayı Türkçe okuyuşun nasıl olması gerektiğinin izleri ilk mecliste ve onu oluşturan yüksek vatanseverlik duygularında saklıdır.

TBMM, çok ağır tarihi sorunların cereyan ettiği o dönemlerde nasıl ki çözümün ilk kaynağı olmuşsa, bugün için de her türlü bunalım ve darboğazdan çıkışın, silkinişin, uyanışın ve yükselişin yegâne kaynağı olmalıdır.

TBMM’ni 1920’de kuran ve Cumhuriyetle taçlandıran milli ruh, yalnızca o günün şartlarına cevap veren, tarihte kalmış bir yadigar değildir. Aynı bilinç, heyecan ve güç, bugün de benzer buhranların arasında kurtuluş ve yükseliş arayan milletimize yol gösteren bir ışıktır.

Aziz milletimiz tarafından liyakat takdir edilerek ehil, güvenilir, kudretli ve kararlı ellere teslim edilmiş bir TBMM, Türkiye Cumhuriyeti’ni lider ülke yapabilecek tek kudrettir. Bu nedenle milli irade dışı arayışlar, demokrasi dışı çağrışımlar milletimiz için asla bir çözüm reçetesi olamaz. Çare milli heyecanın temsilcisi, ilkeli ve inançlı kadroların işbaşına gelmesidir.

Milli iradenin tecelli ettiği, kuruluşunun 98. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin de en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ise pırıl pırıl çocuklarımızdır.

Bu vesile ile, 98 yıl önce bu kutsal Vatanı ve Meclis’i emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, dâvâ arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, başta onurlu geleceğimiz olan çocuklarımız olmak üzere, bayramın aziz milletimize ve çocuklarımıza kutlu olmasını diliyorum.