Şair Haydar Ergülen’in koordinatörlüğünde gerçekleşen söyleşilerin bu ayki konuğu gazeteci, yazar Zeynep Oral olacak. “O Büyülü, Güzel İnsanlar!” isimli söyleşide Oral ve Ergülen, edebiyat ülke gündemi üzerine sohbet edecek. Konuk yazarın katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayacağı etkinlik, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezi Oktay Ekinci Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Söyleşi, 14 Mart Perşembe günü saat 19.30’da başlayacak.
Ücretsiz olarak düzenlenen etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, 0 (222) 230 22 16 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilecek.

Zeynep Oral Kimdir?

İstanbul’da doğdu, İzmir Amerikan Kız Koleji ve Paris Yüksek Gazetecilik Okulunu bitirdi. Sorbonne Üniversitesinde tiyatro eğitimi aldı. Tiyatro eleştirmeni, gazeteci, köşe yazarı, yazı işleri müdürü olarak çalıştı. 1972’de kurucular arasında bulunduğu Milliyet Sanat dergisini 30 yıl kadar yönetti. Türkiye’nin aydınlık insanları, onu Anadolu’nun en ücra köşesine kadar ulaşan bu dergiyle tanıdı. Sanat ve kültür, kadın hakları ve insan hakları konularında yazılarıyla sayısız ödül kazandı. 1985’te yayımlanan, Kadın Olmak kitabı, bu ülkede birçok genç insanın, kadın sorunlarına yönelmesine, genç kuşak feministlerin yetişmesine yol açtı. Türkiye Tiyatro Eleştirmenleri Birliği, Nâzım Hikmet Vakfı, KA-DER, Türkiye-Yunanistan Dostluk Derneği, WINPEACE (Türkiye-Yunanistan Kadın Barış Girişimi) gibi sivil toplum örgütlerinin kurucularındandır. Halen PEN Yazarlar Derneği Türkiye Başkanıdır ve Cumhuriyet gazetesi yazarıdır. Yayımlanmış 20 kitabı vardır.