Hamamyolu projesini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mehmet Lortoğlu, şu ifadelere yer verdi: 

'BEĞENİLMEYEN BİR PROJE': Planlaması, projelendirilmesi ve uygulanması gibi daha bir çok konuda içerdiği yanlışlar nedeniyle gündemden hiç düşmeyen Hamamyolu Projesi bugün gelinen noktada halkımızın büyük çoğunluğu tarafından beğenilmemiştir. Yoğun eleştiriler almaktadır.

'APAÇIK ORTADA': Vergi maliyetleri ile birlikte projenin Odunpazarı Belediyesine maliyeti 17 milyon liradır. Tabi bu peşin maliyetidir. Kredi ile finanse edildiğinden dolayı birde finansman maliyeti vardır. 20 milyon tl nin bugünkü konjüktürde en kısa vadede en az 3 milyon lira da faiz maliyeti olacağını öngörmekteyiz. Dolayısıyla projenin maliyet bedeli 20 milyon lira civarındadır. Hamamyolunda yapılan değişikliğin hiçbir şekilde 20 milyon lira etmeyeceği apaçık ortadır.

'YEŞİL ALANLAR AZALDI': Dayanıklılık açısından bölgedeki insan yoğunluğuna uyum sağlamayacak kalitesiz bir plastik malzeme yoğun şekilde kullanılmıştır. Öyle kalitesizdir ki neredeyse hiç kullanılmadan daha şimdiden yıpranmış bir görünüme bürünmüştür. Her ne kadar 10 yıl garantisi olduğu söylense de bu malzemenin 10 yıl kullanılması imkansız görünmektedir. Bir kişinin oturduğu yere bir başka kişi ayağıyla basmakta, nereye oturulacak nereye basılacak bilinmemektedir.

'HATIRALARDAN ESER KALMADI': Yeni yapılan dükkanların üst kısımlarına kadar olan oturma yerleri oldukça plansız ve güvensizdir. Oturulsun diye yapılan yerlerin en üst noktalarına kim nasıl çıkıp oturacak belirsizdir. Aşağıya düşme tehlikelerine karşı hiç bir güvenlik önlemi bulunmamaktadır. Yediler bölgesindeki desklerde oturma alanları hiç yoktur. Yeşil alanlarda yüksek seviyede azalma gözlenmiştir. Hamamyolunun Eskişehir'imize kattığı ruh tamamen yok edilmiş, hatıralarımızdan eser kalmamıştır. 

'TEK KELİMEYLE İSRAF': Projenin ana hatlarından olan köprü ise ; vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu tarafından işlevsel olmaması yüzünden tercih edilmemektedir. Sonuç itibariyle proje başarısızdır ve hedeflenene de ulaşılamamıştır. Odunpazarında çözüm bekleyen birçok öncelikli sorun varken, hiç de önceliği olmayan bu projeye hem de borçlanmak suretiyle bu kadar paranın harcanması tek kelimeyle israftır. Belediye bütçesinin çok yüklü bir kısmını meydana getiren 20 milyon lira kaynak heba edilmiştir. 

'HEM KAMUSAL HEM VİCDANİ GÖREV': Odunpazarı Belediyesi kaynaklarının, olabilecek en çok sayıda kişiye yarar sağlayacak, elzem ve öncelikli ihtiyaç olan projelere harcanması hem kamusal hem de vicdani bir görevdir. Bundan sonraki yapılacak harcamalarda bu durum hassasiyetle gözetilmelidir.