Eskişehir Ekspres

30 bine yakın emekli astsubayın sicil affı beklediğini dile getiren Çakırözer, “Ülkesi için özveriyle çalışmış astsubaylarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek hepimizin ortak görevi. Binlerce astsubayımızın gelirlerini doğrudan etkileyen sicil affı bir an önce çıkarılmalı, talep ve beklentiler karşılanmalıdır” dedi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Eskişehir Şube Başkanı Yaşar İral ve dernek üyelerini ziyaret ederek, sıkıntı, talep ve beklentileri dinledi. Çakırözer, kendisine aktarılan talep ve sıkıntıları Meclis’te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde gündeme getirerek, bir an önce karşılanmasını istedi.

SİCİL AFFI VAKİT GEÇİRMEDEN ÇIKARILMALIDIR: Meclis’te 30 bine yakın emekli astsubayın ‘sicil affı’ beklediğini dile getiren Çakırözer, “Sicil affı yıllar içinde Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları hariç birçok kamu personeline yapılmıştır.Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel direklerinden olan kahraman Astsubaylarımızın öncelikli talebi sicil affının bir an öce çıkarılmasıdır. Defalarca söz veren hükümet artık bekleneni yapmalı ve talepleri karşılamalıdır” dedi.

AYRIM YAPILMAMALI: Emekli tüm astsubayların eğitim seviyesi ayrımı yapılmaksızın intibaklarının verilmesi gerektiğini de dile getiren Çakırözer, “Göreve başlangıç dereceleri meslek yüksekokulu mezunları için 9’in 2’si olmalı. Geriye dönük emekli tüm astsubayların eğitim seviyesi ayrım yapılmadan buna göre intibakları yapılmalıdır. Görev ve makam tazminatı tüm emekli astsubaylara, makam, derece, kademe gözetmeksizin ve görevde 20. yılını bitirmiş tüm astsubaylara verilmelidir” diye konuştu.
Toplumun tüm kesimleri gibi emekli subay ve astsubayların refah düzeyinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Çakırözer, bunun için çaba harcayacaklarını söyledi.