Eyüp Kelebek, DHA | Eskişehir

Türk Kızılayı Şube Başkanı Yüksel Girgin çalıştayda konuşma yaptı. Girgin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en etkin deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alan ülkemizde Türk Kızılayı olarak beslenme ana çözüm ortağı olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Afet öncesinde en fazla önem verdiğimiz konu ise kendi bünyemizde oluşturduğumuz Afet operasyon biriminde gönüllülerimizin artması ve kendini geliştirmesidir.

Afet dönemlerinde kurumlar arası iş birliği mekanizmalarının afet öncesi gelişmiş olmasını önemsiyoruz. Bu kapsamda AFAD başta olmak üzere ,UMKE, DAK, AKUT, GEA, Dorlion, Büyük Ayı, gibi arama kurtarma ekiplerimizle, ilk yardım temelli, tatbikat temelli ve projeler temelli iş birliklerimizin gelişmesini istiyoruz.

Sizler, mevcut müdahale kaynaklarının yetersiz kalması durumunda, afetten hemen sonra yardım için harekete geçen gönüllü kuruluşlar ve bireyler olarak bizim için büyük önem taşımaktasınız. İnsanlık adına gerçekleştirmiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu toplantının belirli aralıklarla tekrarlanmasını ümit ediyor, birlikte yapacağımız çalışmalar için güzel bir başlangıç olmasını temenni ediyorum."

İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Bayar ise, böyle bir çalıştayın Türkiye'de bir ilk olduğu vurgusunu yaparken, "hepimiz kardeşiz ve aynı amaç doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz böyle bir çalıştaya öncülük yaparak diğer illere de örnek olmayı umut ediyoruz. Her alanda olduğu gibi afet ve arama kurtarma çalışmalarında da paydaş diğer ekiplerle koordineli bir şekilde çalışmak verimi ve faydayı büyük oranda artıracaktır" diye konuştu.