Arslan, “Tüm dünyada artan bir şekilde etkisini gösteren Corona Virüsü (Covid -19) için ülkemizde alınan önlemler son derece yerinde olmuştur. İlk vakanın görülmesinden eğitime ara verilmesi, bu süre içerisinde öğretmenlerin okullarda bulunma zorunluluğunun kaldırılması, kamu personeline yurtdışı yasağı getirilmesi, spor faaliyetlerinin seyircisiz oynanması gibi vatandaşlarımızın kalabalıklar oluşturarak virüsün yayılmasını kolaylaştıracak ortamların giderilmesi çabaları takdire şayandır” dedi

Virüs riski kamu çalışanları için de devam ediyor

Arslan, “Alınan bu tedbirlere karşın kamu hizmetlerinin sunulduğu alan ve binalarda görev yapan kamu çalışanları açısından virüs riski aynı şekilde devam etmektedir. Kaldı ki bütün eğitim kurumlarında ve kreşlerde eğitime ara verilmiş olması çalışan anne babalar açısından çocuk bakımı konusunda da büyük sorunlar doğuracaktır. Bilhassa İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu gibi çok sayıda vatandaşımıza kesintisiz hizmet sunulan bakanlık ve kuruluşlarda alınan bütün önlemlere rağmen virüs riskinin sürecek olması nedeniyle kamu çalışanları bakımından yeni tedbirlere ihtiyaç duyulduğunu ortaya koymaktadır. Bu çerçevede kamu kurum ve kuruluşlarında dönüşümlü hizmet uygulamasına geçilerek hem trafikte, toplu taşım araçlarında yoğunluk önlenmeli hem de kurumlardaki risk en aza indirilmelidir. Bu sayede eğitime ara verilmesi nedeniyle evlerinde kalacak olan öğrencilerimizin de anne, babaları ile daha güvenli ortamlarda vakit geçirmeleri sağlanacaktır” dedi. 

AVM görevlendirilmeli durdurulmalı

Arslan, “Bugüne kadar bu sağlık sorunu ile ilgili son derece başarılı bir sınav veren yetkililerimizin bu önerimizi de dikkate alacağını umut ediyor, önerimizin virüs salgını ile mücadeleye faydalı olacağına inanıyoruz. Ayrıca virüs ile mücadelede alınacak tedbirler içine alışverilmerkezlerinde görevlendirilen  Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları da dahil edilmelidir. Bilindiği üzere AVM’lerde insan sirkülasyonu çok fazladır ve taşıyıcı kişilerin AVMlerde bulunması büyük bir yayılmaya sebep olabilir. Bu sebepten kamu için alınacak önlemler arasına AVMlerde görevli olarak bulunan Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi çalışanları da eklenmeli, bu salgın tehditi ortadan kalkana kadar görevlerine kurumlarında devam etmelidirler. Kamu kurumlarında alınan tedbirlere ilaveten kurumlarda tuvaletlerde maalesef sabun, tuvalet kağıdı ve antiseptik gibi hijyenik malzemeler bulunmamaktadır" dedi. 

Alınan tedbirler yerinde ancak kamu çalışanları açısından yetersiz

Arslan, “Kamuda kesintisiz hizmetin sağlanabilmesi için tüm kamu çalışanlarına hijyenik bir ortam ve malzeme sağlanmak zorundadır. Yine vatandaşın kamuya belirli bir süre içerisinde vermek zorunda olduğu evrakların (beyanname, ceza ödemesi, itiraz başvurusu vb.) süreleri corona virüs tehditi ortadan kalkana kadar uzatılmalı, bu sayede memurlar ile vatandaşın teması en aza indirilerek, virüsün yayılma ihtimali de en aza düşürülmelidir. Türk Büro-sen olarak, Corona virüse karşı alınan tedbirlerin yerinde ancak kamu çalışanları açısından yetersiz olduğunu, devlette devamlılığın esas olduğunu ve kamu çalışanlarının kesintisiz hizmet edebilmesi için bazı tedbirlerin alınması gerektiğini bir kez daha kamuoyuna saygı ile duyururuz" ifadelerini kullandı.