AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Doksan beş yıl, milletlerin hayatında çok uzun bir süre sayılmayabilir; ama yine de artık Cumhuriyetimizin yıldönümlerini basmakalıp (“klişe”)  ifadelerle, hamasî nutuk ve mesajlarla geçiştirmekten vaz geçmenin zamanı gelmiştir. 

Özellikle gençlerin, Cumhuriyetimizin dününü, bugününü ve yarınını iyi öğrenmeleri için bu yıldönümü etkinliklerini de bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz. 

Ben de eski bir üniversite hocası olarak, Cumhuriyetimizin 95. Yılı kutlamaları çerçevesinde,  bütün gençlerimize, ama özellikle öğretmenlerimize, lise ve üniversite öğrencilerimize, bu bağlamda, Nutuk’un, Falih Rıfkı’nın, Yakup Kadri’nin, Lord Kinross’un yanısıra,  başta Kazım Karabekir’in  Günlükler’i olmak üzere, Şevket Süreyya Aydemir’in (Tek Adam, İkinci Adam, Suyu Arayan Adam), Tarık Buğra’nın (Küçük Ağa, Firavun İmanı), Kemal Tahir’in ( Esir Şehir Üçlemesi, Yorgun Savaşçı, Kurt Kanunu), İdris Küçükömer’in (Düzenin Yabancılaşması), Ahmet Kabaklı’nın (Temellerin Duruşması) kitaplarını özellikle tavsiye ederim. 

Bu vesileyle, bir kere daha, başta Gazi M. Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti kuran  Gazi Meclisimizin bütün üyelerini saygıyla anıyorum.”