Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sağlık Bakanlığımızla birlikte Kocaeli ve Ankara’da sanayiye hizmet vermek üzere test laboratuvarları kurduk. Düzenli PCR testleri yaptık. Şimdi de sanayide antikor testlerine başlıyoruz. 13 ilimizde (İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Konya, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Gaziantep, Manisa, Eskişehir, Bursa ve Kayseri’de) antikor testleri yapılacak" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Meclis Toplantısında konuşan Bakan Varank, salgında ikinci bir dalgayla karşılaşmamak ve reel sektördeki iş güvenliğini azami seviyeye çekmek için attıkları somut adımlar olduğunu da söyledi.

Bakan Varank antikor testlerinin Eskişehir'de de yapılacağını ifade etti.

Varank şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığımızla birlikte Kocaeli ve Ankara’da sanayiye hizmet vermek üzere test laboratuvarları kurduk. Düzenli PCR testleri yaptık. Şimdi de sanayide antikor testlerine başlıyoruz. 13 ilimizde (İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Konya, Tekirdağ, Adana, Sakarya, Gaziantep, Manisa, Eskişehir, Bursa ve Kayseri’de) antikor testleri yapılacak. Konya ve Bursa’da testler dün itibarıyla başladı. Sizlere de müjdeyi vereyim. Kocaeli’de antikor yani bağışıklık testleri bugün başlıyor. Tabii bu testler kadar önemli olan bir diğer konu da sizlerin iş yerlerinizde alacağınız tedbirler. Bu noktada sanayicilerimize yol göstermek için Türk Standarları Enstitüsü ile birlikte bir kılavuz hazırladık. Tedbirleri yerine getiren işletmelere COVID-19 Güvenli Üretim Kalite Belgesi veriyoruz. Şimdiye kadar 177 sanayi kuruluşu bu belgeyi almak için başvurdu. Denetimi biten 24 firmanın belgelendirme işlemlerini tamamladık. Belgeyi alan firmalar TSE Güvenli Üretim logosunu gururla kullanabilecek. Böylece tek bir logoyla piyasada kendilerine duyulan güveni tazelemiş olacaklar. Sanayi odamızın siz değerli üyeleri de bu sürecin bir parçası olmalı ve Güvenli Üretim Kalite Belgesi almak üzere TSE’ye başvurmalı."