Ulaştırma Bakanlığı’nda URAYSİM ‘de gelinen son noktanın değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve bakanlık ekibi ev sahipliğinde Eskişehir Milletvekil Prof. Dr. Emine Nur Günay, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve proje ekibinin katılımıyla gerçekleşti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal bir sunum ile projede gelinen son noktayı katılımcılar ile paylaştı.

Konu ile ilgili Prof. Dr. Günay “URAYSİM projesi sadece şehrimiz için değil, ülkemiz için katma değeri çok yüksek bir proje. Demiryolu tedarik endüstrisinin ürettiği raylı sistem araçlarının kalite ve güvenilirlik düzeylerinin sürdürebilirliği, sertifikasyon yetkinliğinin alınması, teknoloji transferi ile AR-GE kapasitesinin artırılması ve rekabet gücünün artırılması açısından çok önemli. Rektörümüz Fuat Erdal bir sunum yaptı, projenin hangi aşamada olduğu ve yapılması gerekenleri anlattı. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ve paydaşlar ile bir yol haritası belirlendi. Ülkemiz ve bölgemiz için çok önemli olan URAYSİM Projesine ilk günden itibaren destek veren ve 2021 yatırım yılı programına alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve ilgili tüm bakanlarımıza teşekkür ederiz. İnşallah yolun sonuna gelindi, hızlı bir şekilde hayata geçecek" şeklinde konuştu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ise, ‘’Bakanımıza ziyaretimizde, uraysim projesi ile ilgili bugüne kadar kat edilen aşamalar ve gelişmeler ile projenin hızla devam edebilmesi için gerekli iş, işlem ve işbirlikleri ile ilgili bilgiler verildi.’’ şeklinde açıklamada bulundu.