Eyüp Kelebek, DHA | Eskişehir

Gerçekleştirilen etkinlikte, çok sayıda genç ile buluşan Başkan Ataç, burada bir konuşma yaparak 10'uncusu gerçekleştirilen geleneksel kahvaltıya katılanlara teşekkür etti. Gençlik merkezlerinin gençler için açıldığına dikkat çeken Ataç şunları söyledi:

"Biz gençlik merkezlerimizi gençlerimizin yararlanması adına açtık. Hiçbir zaman gençlik merkezlerimizde siyaset yapmayı amaçlamadık. Kimsenin sırtına basmayı amaçlamadık. Sadece sizin iyi değerlendirmeniz için bu merkezleri açtık. Bugün de görüyoruz ki bu amaca ulaştık, rakamlar bunu gösteriyor. Türkiye'de nadir olan gençlik merkezlerine sahipsiniz. 2011 yılında 19 Mayıs Gençlik Merkezi'ni sonrasında da 2014'te 29 Ekim Gençlik Merkezi'ni hizmetinize kazandırdık. Sizin üniversite dışında, huzur ve güven duyacağınız, çatısının altına rahatlıkla gireceğiniz mekanlara ihtiyacınız var. Eğitim zor günler geçiriyor. Bir tek şanslı tarafınız, üniversite sınavına erken girmiş olmanız. Bugün girmiş olsaydınız, ne olacağınızı bilemezdiniz. Tek bir şey rica edeceğim, seçim zamanlarında ne olur oyunuzu Eskişehir'de kullanın. Şu partiye oy verin, bu partiye oy verin demiyorum. Burada okuduğunuz ve burada yaşadığınız, bu şehrin imkanlarından yararlandığınız sürece, bu şehirde nasıl bir yönetim istiyorsanız, ona göre oy kullanın. Ben öğrenci olsaydım öyle yapardım. Çünkü sizi yönetecekleri oylarınızla seçeceksiniz. Gelecek sizlersiniz. 10 sene sonra belki burada, benim yerimde konuşuyor olacaksınız. Milletvekillerinin, belki cumhurbaşkanının, belki başbakanın yerinde sizler olacaksınız. Onun için iyi eğitim alın,  iyi insan olun ve politikaya girin. Her zaman şu vardır; iyi, kötüyü kovar. Girin partilere, kötüyü kovun arkadaşlar."

Başkan Ataç konuşmasında Eskişehir'e kurulması planlanan termik santral konusuna da değinerek gençlere uyarılarda bulundu. Ataç, "Alpu Ovası yüzyıllardır Eskişehir'in tahıl ambarı. Çıkacak gazlarla, atılacak sıcak sularla işlevsiz hale gelecek. Tarım bitecek, hayvancılık bitecek. Gazlar ve kül nedeniyle de insan sağlığı zor bir döneme girecek. Termik santralin olduğu yerde, kanser hastalıkları ön sıraya çıkıyor. Kardiyolojik hastalıklar daha sonra geliyor. Bakın, yerdeki böcekten havadaki kuşa, ağaçtan çocuğumuza, hayvanımıza, bitkimize, tahılımıza kadar çok ciddi zararı var. Tavsiye ederim, örneğin Elbistan'da, Zonguldak'ta tanıdığınız varsa açın sorun,  'Termik santral geldikten sonra yaşantınız ne oldu?' diye sorun arkadaşlar. Lütfen bu ülkenin aydınlık günleri için çalışın. Sizin taraf olacağınız tek yer, Mustafa Kemal ve devrimleridir arkadaşlar" diye konuştu.

Toplantıya ayrıca Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç ve yöneticileri katıldı. Deniz Ataç konuşmasında TEMA yönetimi olarak bu etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu oldukları ifade etti. Örgütlenme ve Saha Yönetimi Başkan Yardımcısı Zeynep Burcu Şahiner'de gençlere TEMA çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Etkinlik konuşmaların ardından Başkan Ataç'ın tek tek gençler ile selamlaşması ve bol bol fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.