Ziyarette konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, “AK Parti Genel Başkan Yardımcımızı teşekkür ziyareti için bugün odamızda ağırlıyoruz, oda başkanlarımız burada. Şahsına ve teşkilatına çok teşekkür ediyoruz. 24 Haziran seçimleri ülkemizde büyük bir mutluluk refah içinde halkımızın sağduyusuyla tamamlandı. Millet son sözünü söyledi, sıra seçilenlerde. Gerçekten ülkemizde birlik beraberliğin çok önemli olduğu günleri yaşıyoruz. Bu birliğin beraberliğin ihtiyaç duyulduğu günlerde ayrılık yaratan ülkeyi bölmeye çalışan ülkenin huzurunu kaçıran herkes halktan cevabını alır. Onun için 24 Haziran seçimleri için halkımıza teşekkür ediyorum, sağduyusuyla Dünyaya seçimin nasıl olduğunu, Türkiye’de demokratik ortamın ne demek olduğunu çok iyi gösterdiler. Ülkenin istikrara ihtiyaç duyduğu bugünde vermiş olduğu destek için halkımıza teşekkür ediyorum. 24 Haziran seçimlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Halkımız tercihini yaptı

Ziyarette konuşan Karacan, “24 Haziran seçimleri sonrası ilk ziyaretimizi, esnaflıktan gelen bir milletvekiliniz bir arkadaşınız bir kardeşiniz olarak esnaf birliklerinden başladık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. 24 Haziran’da Türkiye Cumhuriyet tarihinden sonraki en büyük seçimi geçirdi. Halkımız tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de kendini bundan sonra temsil edebilecek hem başkana hem de milletvekilleri olarak da AK Parti milletvekillerini tercih etti. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi bundan sonraki süreç yeni bir süreç. 24 Haziran’da atılan her vatandaşımızın oyu sadece bir milletvekili veya sadece bir Cumhurbaşkanı ismini seçmedi. Bundan sonraki süreçte 2023’ün, 2053 ve 2071’in oyunu kullandılar. Artık yeni sistemle bürokrasinin azaldığı hızlı yatırıma, esnafa, halka yönelik daha hızlı kararlar alınabilen bilim ve teknolojinin hat safhada olduğu bir Türkiye planladılar. Bundan sonra süreçleri takip edeceğiz. Bundan sonra mühim olan üretim, reform ve halkın yanında olmak. Bu şehre borcumuz var, bu şehirde doğduk, bu şehirde okuduk, bu şehirden hiç ayrılmadık. Yarın görevimiz biter yine bu şehirde kalacağız” dedi.

Zaman kaybetme lüksümüz yok

Birsen, Karacan’a yerel seçimlerle ilgili bir öneri de bulunarak, “Esnaf teşkilatı ve ticaret dünyasının bir isteği bir talebi var. 2018 yılının Kasım ayına yerel seçimleri de alarak 2019’u daha kazançlı hale getirebiliriz ülke olarak. Yerel seçimlerin de öne çekilerek bir an önce Türkiye’nin seçim gündeminden çıkartılarak, ticaretin önünün açılarak, daha güzel reformlar yaparak, ülkemize daha iyi hizmet etme fırsatı yakalarız diye düşünüyorum. Mart ayında yapılacak seçimler ile zaman kaybetme lüksümüz yok diye düşünüyorum. Bunu talebimiz olarak kabul edin ve Ankara’ya taşıyın talebimizi. Yerel seçimlerde bir an önce Kasım ayında yapılmasını talep ediyoruz” dedi. Karacan ise Birsen’e taleplerini aktaracaklarını söyledi.