Bakal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Eskişehir Kent Merkezinde tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafı ülke genelinde yoğun paylaşım ve yorumlara sebep oldu.

Bu paylaşımlardan en ilginci de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımdı. Tepebaşı Belediyesinin ''Estram’a binerek çarşıya gitmeye çalışan bu sevgili köpekçiği hoşgörü ile karşılayan yurttaşlarımıza ve onu çok kibar bir şekilde yaşam alanından uzaklaştırmayan @eskishirbb görevlilerine teşekkür ederiz'' tweetini paylaşan EBB resmi Twitter hesabı “Çünkü Eskişehir...'' yorumunu yapmış.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafından ders çıkarmalı ve Hayvan Barınağı açarak insan ve hayvan sağlığını koruyan önlemler almalıdır.

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu :

Büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumlulukları Madde 7-m fıkrasının Büyükşehirin bütünlüğüne hizmet eden sosyal donatılar, bölge parkları, hayvanat bahçeleri, hayvan barınakları, kütüphane, müze, spor, dinlence, eğlence ve benzeri yerleri yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek; gerektiğinde amatör spor kulüplerine malzeme vermek ve gerekli desteği sağlamak, amatör takımlar arasında spor müsabakaları düzenlemek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclis kararıyla ödül vermek emredici hükmünü ihtiva etmektedir.

EBB Başkanı öncelikle yasanın kendine verdiği görevi yapmalı, acilen hayvan barınağı kurmalıdır.

Eskişehir’de yaşayan tüketicilerin, sağlık ve güvenliğinin korunması, hayvanların, refah içinde hayatını devam ettirmesi için gerekli önlemleri almalıdır.

Bu çok önemli sorun, Eskişehirli tüketicilere güzelleme yapılarak çözülemez.