Tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de kutlama töreni Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesaj okundu.

Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri adına Hava Pilot Binbaşı Ekrem Kabay günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi Öğrencisi Esra Gülkepir ve Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Mansur Can Aydın’ın okuduğu şiirlerin ardından “Çelenk Sunma Töreni” sona erdi.

Programa; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Dr. Aslan Kabukcuoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, askeri ve mülki erkan, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

Ardından program; Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Atilla Gülan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in Valilik Makamı’nda tebrikleri kabul etmesiyle sona erdi.