Büyükşehir, 1 Temmuz 2021 Perşembe günü başlayacak olan kademeli normalleşme sürecinin 3. etabı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada "Toplu taşıma kullanımı kısıtlanan 65 yaş üzeri ve 18 yaş altı vatandaşlarımız 1 Temmuz itibariyle toplu taşımayı kullanabileceklerdir. Sokağa çıkma kısıtlama saatlerinde ve günlerinde seferlerine ara veren tramvaylarımız, yarın itibariyle yaz tarifesiyle çalışmaya başlayacaktır. Otobüs sefer saatlerimizde de güncelleme yapılacaktır. Sefer saatlerini 1 Temmuz saat 00.00 itibariyle web sitemizden kontrol edebilirsiniz. Daha önceden duyurarak Haziran sonuna kadar Eskart Vizelemelerini ertelediğimiz 65 yaş ve üzeri serbest kartlar ile engelli vatandaşlarımızın Eskart’larının vizeleme işlemi ileri bir tarihe ertelenmiştir. 1 Temmuz itibariyle mesai saatlerimiz yeniden 08.30-17.30 olacak olup, hizmet binalarımıza girişte Hes Kodu gösterilmesi zorunluluğu devam edecektir" denildi.

Açıklamada Eskişehir'in Türkiye'nin en çok vaka görülen ikinci kent olduğuna da dikkat çekilerek "Başta kıymetli hemşehrilerimiz olmak üzere, bu süreçte şehrimizi ziyaret etmeye gelecek tüm yurttaşlarımızın bilmesini isteriz ki, Eskişehir vaka sayısında Türkiye’nin en riskli 2. şehri konumundadır. Lütfen bunun bilinciyle maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edelim" denildi.