Çeşitli internet platformlarında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 96 aracın kayıp olduğu şeklinde haberler ile ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. İddiaların aslı kamuoyuyla paylaşıldı. Açıklamada şu ifade yer verildi; 

“Belediyemize ait 96 aracın Sayıştay Raporu dayanak gösterilerek kayıp olduğu ile ilgili iddialar kesinlikle asılsızdır. Kurumumuza ait ancak ömrünü doldurduğu için tamiri mümkün olmayan araç, gereç vb. taşınırlar her yıl düzenli olarak kal edilmekte (hizmetten çıkarılmakta) ve bunlar da yasaların öngördüğü şekilde kayıt altına alınmaktadır. Sayıştay raporlarına yansımış ve tamamına yakını 1950-1970 yılları arasında belediye hizmetlerinde kullanılmış 96 araç için de aynı durum geçerlidir. Raporda belirtilen bu araçlar da gerekli tespitlerin ardından hizmetten çıkarılmıştır. Söz konusu Sayıştay Raporunda Emniyet Müdürlüğündeki kayıt sistemi ile belediyemiz sistemi arasındaki farklılığa dikkat çekilmiş ve her iki sistemin kontrol edilerek düzeltilmesi istenmiştir. Kurumumuz envanter kayıtları ile Emniyet kayıtlarının uyumlu hale getirilmesi için gerekli çalışmalar başlatılmış olup, belediyemize ait kullanılabilir durumda herhangi bir kayıp aracımız bulunmamaktadır.

Gazetecilik gibi kutsal bir mesleğin arkasına saklanarak dezenformasyon oluşturan, araştırmadan yaptıkları haberler ve sosyal medya paylaşımları ile kurumumuzu hedef göstermeyi kendisine görev haline getirmiş bu kişilere hemşehrilerimizin itibar etmemelerini temenni ediyoruz”