Eskişehir Valiliği’nin 13 Ekim 2020 tarihinde aldığı etkinliklerin iptali ile ilgili almış olduğu karar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaparak birçok etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Açık ve kapalı alan fark etmeksizin vatandaşların katılım sağlayacağı etkinlikleri iptal eden Büyükşehir Belediyesi, bazı atölye ve programları da çevrimiçi olarak gerçekleştirecek.

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının her geçen gün artması nedeniyle çeşitli kararlar alan Eskişehir Valiliği, 13 Ekim 2020’de önemli bir karar aldı. Alınan karar kapsamında 28 Ekim tarihine kadar her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü, konser, şenlik, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, imza toplama, çadır kurma, el ilanı/bildiri/broşür dağıtma, sticker yapıştırma, afiş/poster asma, balon uçurma vb. her türlü etkinlik ve eylemlerin yapılmasının yasaklanmasına karar verildi. 

Kararın tebliğ edilmesi ile birlikte harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bu süreçteki birçok etkinliğini iptal etmek zorunda kalırken, bazı etkinlikleri de çevrimiçi olarak vatandaşlarla buluşturacak. Bu kapsamda Şehir Tiyatroları’nın 6 temsili, Senfoni Orkestrası’nın açık ve kapalı alanda düzenlenecek 2 ayrı konseri ve diğer birimlerin açık alan etkinlikleri iptal edildi. İptal edilen etkinlikler ile ilgili vatandaşların belediyenin web sitesi ve sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi alabileceğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, farklı bir karar çıkmaması durumunda etkinliklerin pandemi kurallarına uygun bir şekilde 28 Ekim itibariyle devam edeceğini belirtti. 

Eskişehir'de duyurulan ancak karar nedeniyle iptal olan etkinlikler şöyle:

17 Ekim 2020 Şehir Tiyatroları Tahta Pencere Oyunu
17 Ekim 2020 Senfoni Orkestrası Konseri
17 Ekim 2020 Şatoda Müzik Konseri
17 Ekim 2020 Masal Sahnesi Etkinliği (Zoom üzerinden gerçekleşecek)
18 Ekim 2020 Şehir Tiyatroları Tahta Pencere Oyunu
20 Ekim 2020 Şehir Tiyatroları Tahta Pencere Oyunu
21 Ekim 2020 Şehir Tiyatroları Tahta Pencere Oyunu
23 Ekim 2020 Senfoni Orkestrası Konseri
24 Ekim 2020 Şehir Tiyatroları Alt Tarafı Dünyanın Sonu Okuma Tiyatrosu
25 Ekim 2020 Şehir Tiyatroları Alt Tarafı Dünyanın Sonu Okuma Tiyatrosu