Büyükşehir'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"4 Mayıs 2021 Salı günü haber ajansı tarafından servis edilen ve çeşitli basın organlarında çıkan ‘Eskişehir toplu ulaşımında garip bir durum’ başlıklı haber ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde geçtiğimiz yıldan beri genellikle hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarında tramvaylarımız hatta çıkarılmamıştır. Buna rağmen 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan tam kapanma sürecinde ise özellikle kamu kurumlarının hizmetlerine devam ediyor olması sebebiyle, otobüslerde yoğunluk yaşanmaması amacıyla kamu çalışma saatlerine göre tramvay sefer planlaması yapılmıştır. Yapılan planlama, Büyükşehir Belediyemizin sosyal medya hesapları ve web sitesinde 29 Nisan tarihinde duyurulmuş, ayrıca belediyemiz ile iletişim bilgilerini paylaşan vatandaşlarımıza da SMS yoluyla bildirilmiştir. Sosyal medya kullanmayan ve iletişim bilgilerini daha önce kurumumuz ile paylaşmamış vatandaşlarımız içinse basın bülteni aracılığıyla ayrı bir bilgilendirme yapılmıştır.

Tramvaylarımızın çalışmadığı saat aralıklarında otobüslerimiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmekte olup, hem tramvay hem otobüs seferlerimiz belediyemiz web sitesinde günceldir. Tüm bu bilgilendirme çalışmalarına rağmen hala duraklarda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızın olduğu bilgisi üzerine bugün itibariyle durak girişlerinde asılan afişlerle de sefer saatleri vatandaşlarımıza duyurulmuştur."