Dün taksi zammı ile ilgili konuşan Eskişehir Şoförler Odası Başkanı Suat Er, ''İki buçuk yıl direndik. 2018 sonuna kadar da zam yapmayacağımızı söyledik ve sözümüzü tuttuk. Zam bugünden itibaren uygulanmaya başlandı. Taksici esnaflarımız tarafından da yeni uygulamalara göre hazırlıklar başladı. Akaryakıta, lastiğe gelen zamlar ortada. Ancak bu kadar dayanabildik” açıklamasında bulunmuştu. 

YENİ TARİFELER DUYURULDU: Daha önce taksiler 3,5 liradan açılış yapıyordu, 3 buçuk liradan da kilometre ücreti şeklinde tarife uyguluyordu. Yeni uygulama ile açılış 4 lira, kilometre bedeli ise 4,5 lira şeklinde düzenlendi. Tarife ücreti 2,5 lira olan taksi dolmuşların yeni ücreti gelen zamla birlikte 3 lira olduğu duyurulmuştu.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILACAK: Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden konu ile ilgili açıklama geldi: Zam haberi gerçeği yansıtmamaktadır. UKOME tarafından ticari taksiler için alınmış fiyat değişikliği kararı yoktur. Konuyla ilgili olarak ekiplerimiz gerekli denetimleri yaparak, keyfi olarak zam yapan taksiler hakkında gerekli işlemleri uygulayacaktır.  

SUAT ER'DEN İKİNCİ AÇIKLAMA: Büyükşehir'in açıklamasına karşı Suat Er de ikinci bir açıklama yaparak, “Esnaf Odaları Birliği karar aldı biz de uyguladık. Kaldı ki, ben şimdiye kadar tüm zam kararlarını Esnaf Odaları Birliği'nden aldım'' dedi.  

BİRSEN: KARARI BİZ VEREBİLİRİZ: Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ekrem Birsen de ''Biz kararımızı aldık Esnaf Odaları olarak, onların gideceği yer mahkeme. Zammı Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu kararı ile aldık. Ayrıca taksi ve taksi dolmuş zam kararı alınırken UKOME'ye başvurma zorunluluğu da yok. Yani UKOME’ye başvurmak zorunda değiliz. Esnaf Odaları Birliği kanunumuzun ilgili maddesi gereğince esnaf ve sanatkarın mal ve hizmet üretmesi ile ilgili kararları biz verebiliriz. Zam taleplerini karara bağlarız. Karar verici biziz. Bu talep bize Pazartesi günü geldi biz de tarifeleri dün imzalayıp verdik'' diye konuştu.