Gücüyener, “CHP Eskişehir İl Başkanının şahsa ait özel alana girerek yaptığı bir basın açıklamasını izledim. Hiç bir hukuki temeli olmayan ama hukuktan ve hukuksuzluktan söz eden bir açıklama. Gece 22.30 da etkinlik çadırı önünde yaptığı bu açıklamada ismimi de zikrettiği için cevap hakkımın doğduğunu düşünmekteyim” dedi. “Bahsi geçen alan özel şahsa ait bir alandır” diyen Gücüyener, “Önünde durduğunun teknik ismi “çadır”dır. İthaldir ve gümrük belgelerinde de çadır ifadesi geçmektedir. Çadırlar yapı ruhsatına gereksinim duymazlar. Daha açık bir ifade ile çadır için yapı ruhsatı başvurusundan söz edilemez. Dolayısı ile belediyeden izinden kastı yapı izni ise kendisinin bahsettiği hukuksuzdur. Zira çadır için yapı izni olmaz”

"Hukuki bilip bilmediklerini soruyorum"

Eleştirileri hukuksal olarak değeelendiren Gücüyener, “Süreç ve propaganda serbestisi hakkında ise, ilçe seçim kurulu temsilcisi olarak şunları söyleyebilirim. Çadırın yanında bulunan giydirilmiş plakası bulunan tescilli bir araçtır. Aynı bu örnekte olduğu gibi. Üstelik örnekteki gibi kamu arazisinde de durmamaktadır. 298 Sayılı Kanun’un 60. Maddesi uyarınca siyasi partiler ve adaylar seçimin başlangıç tarihinden seçim propaganda süresinin sonuna kadar taşıtlarında parti bayrağı, afiş, poster, pankart ve benzeri ilan ve reklam malzemesi kullanmakta serbesttirler. Aksine  seçim kurulu kararı olsa dahi henüz il seçim kuruluna ve YSK’ya itiraz süreleri mevcut olup karar kesin değildir.Dolayısıyla hukuksuzluk arıyorsak yasaya aykırı olarak iskansız inşaat halindeki binaya fotoğrafını asan mevcut CHP’li belediye başkanına bakalım. YSK’nın 468 Sayılı ilke niteliğindeki kararı gereği Belediye Başkanlıklarının belediyelerin icraatlarına yönelik hazırlanmış afişleri propaganda kapsamında sayılırken, Belediye başkanlarına hukuku bilip bilmediklerini soralım. Seçim takvimi başlangıcı olan 1 Ocaktan itibaren hukuka aykırı olarak belediye kaynakları ile yaptıkları propagandayı soralım. CHP İl Başkanı kendinde herkese hesap sorma hakkı, Odunpazarı Belediyesi zabıtasını CHP kolluk kuvvetleri gibi kullanma hakkı, zabıtaya “çadır mühürletme” hakkı görüyor idiyse de CHP il başkanlığına belge sunma yükümlülüğümüz yoktur” dedi.

"Zor kullanarak..."

Gücüyener, “Yaptığı eylem Odunpazarı Belediyesi zabıtası aracılığı ile zor kullanarak siyasi faaliyete engel olmaya çalışmaktan ibarettir. Kendisi aksi kanaatte ise ve tüm çadırlara aynı hassasiyetle yaklaşacaksa, yarın akşam da ilimizde mevcut bu çadır önünde kendisini basın açıklaması yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.