Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen askı listelerine yapılan itirazların 17 Ocak'ta sona erdiğini hatırlatarak sözlerine başlayan CHP'li Çoban'ın açıklamasında satırbaşları: 

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen askı listelerine yapılan itirazlar 17 Ocak tarihinde sona ermişti. Ancak Seyitgazi ilçesinde kaydı dondurulan bazı seçmen kayıtları bizleri şaşkınlığa uğrattı. Tarafımızca yapılan araştırmalarda Kırka, Örencik, Taşlık, Üçsaray ve Gemiç mahallelerinde kaydı dondurulan seçmenleri incelediğimizde kayıtların neden dondurulduğuna ilişkin somut bilgilere ulaşılamadı. 

Buna göre ağırlığı Kırka olmak üzere toplamda 103 seçmen kaydının hangi gerekçeyle dondurulduğunu belli değildir. 18 Ocak tarihinde Kırka’da Polis ekibi tarafından yapılan tahkikatta Kırka’da yaşadıkları tespit edildiği halde 57 seçmenin kaydı dondurulmuştur. Oysa bu seçmenler daha önceki seçimlerde de Seyitgazi’de oy vermiş ve Kırka’da ikamet etmektedirler. 

Kaydı dondurulan 103 kişi ise isimlerine kayıtlı faturalar ile İlçe Seçim Kuruluna itiraz dilekçeleri vermeleri rağmen itirazları incelenmeksizin reddedilmiştir. 

Bu durumu anlamamız mümkün değildir. Seyitgazi’de yaşadığı, daha önceki seçimlerde Seyitgazi’de oy kullandıkları, isimlerine kayıtlı faturalarla itiraz ettikleri ve hatta polis tahkikatında belirtilen ikametlerde yaşadıkları tespit edildiği halde hangi gerekçe ile bu 103 seçmenin kaydının dondurulduğunu merak ediyoruz.

Bunun dışında yaklaşık 50 seçmen de Seyitgazi’de yaşamadıkları halde Seyitgazi seçmeni olarak kabul edilmiştir. Bu isimlere yaptığımız itirazlar ise İlçe Seçim Kurulu tarafından incelemeye açık olmak üzere reddedildi. Bu 50 seçmen Seyitgazi’de yaşamadığı, daha önceki seçimlerde Seyitgazi’de oy kullanmadığı halde Seyitgazi’de oy kullanma hakkına sahip oldu. 

Kaydı dondurulan seçmenlerin seçme hakkının elde edilmesi için hukuki zeminde itirazların sürdüğünü kamuoyuna bildiririz. Seyitgazi’de ikamet ettikleri ve daha önceki seçimlerde yine Seyitgazi’de oy kullanmış 103 seçmenin ise kayıtlarının hangi gerekçe ile dondurulduğunun açıklanması hem kamu vicdanı hem de demokrasi ilkeleri gereği şarttır.