Eskişehir Çifteler'de seçim sonuçlarına itiraz eden CHP heyetindeki Milletvekili Jale Nur Süllü ile Avukat Serhat Yener arasında bir gerginlik yaşanmıştı. Milletvekili Süllü'nün Avukat Serhat Yener'i tehdit ettiği ileri sürülmüştü. Daha sonra Süllü, katıldığı bir canlı yayında yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Süllü'nün açıklamaları üzerine kendisinin cevap hakkı olduğunu ifade eden Yener, olay günü yaşananları anlattı. 

Yener açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Şahsımı hedef alarak konuşmalarına devam etmiştir. Öncelikle kendileri 17.30'dan sonra değil saat 14.00 sularında adliyeye gelmiştir konuşmasında farkında olmadan itiraf ettiği üzere seçim kurulu memur üyesi Metin Gökçe ile bir lokantada aynı masadadırlar  ve iddia edildiği üzere kendisine verilen kutsal göreve ihanet eden Metin Gökçe telefon gelmesi ile değil heyetimizin lokantaya girmesi ve fotoğraflarını çekmem üzerine panik ile lokanta dan çıkmıştır. 

1-Seçim kurulu üyesi ile CHP heyetinin aynı ortamda ne işi vardır?

İkinci olarak çektiğim resim Saadet Partisi Üyesi Selma Canavar’ın koluna girerek memur üye yazı işleri müdürü Emsal Önder’in adeta CHP ye tahsis ettiği yazı işleri müdürlüğü makam odasına sokulmak üzereyken durumu anladığımızı farketmişler ve adliyenin üst katına çıkartmışlardır. Kaymakamlık katından bir üst kata çıkarak kendilerini karşılayarak tekrar resim çektiğim doğrudur.

2-Saadet Partisi Üyesinin koluna girerek kapalı kapılar ardına çekmekte ki amacınız nedir?

Kendilerinin Zehra Konakçı ile Başbaşa olduklarını iddia ettikleri ansızın odaya girerek resimlerini çekerek taciz ettiğimi iddia ederek iki bayan bir oda da her halde olabilirler sözlerini sarf etmişlerdir. Bahse konu oda devletin Yazı İşleri Müdürünün odasıdır.

3-Kamu binasında bir araya gelen kadınlar nasıl uygunsuz bir halde olabilirler?

Kendilerini resmetmemin amacı Emsal Önder’in toplantıdan çıkarak hızlıca yanlarına gelmesi ve Zehra Konakçı, Jale Nur Süllü ve seçim kurulu memur üyesi yazı işleri müdürü Emsal Önder’in Yazı işleri müdürülüğü Makam odasına girmeleri üzerine odanın kapısını açarak resmetmemdir. 

4-Seçim kurulu memur üyesinin kuruldan çıkarak panik ile CHP milletvekili ve CHP belediye başkan adayı ile görüşmesinin maksadı nedir?

Öncelikle Jale Nur Süllü, Zehra Konakçı, Metin Gökçe, Selma Canavar ve Emsal Önder’in bu sorulara cevap vermesi gerekmektedir. 

Kendilerini yakın markaja almamın nedeni ise kurul toplantısının sonucunu bekler iken zaman zaman Zehra Konakçı ile yan yana oturduğumuz da telefonuna gelen aramaların o an kurul toplantısında olan Emsal Önder’den gelmesi ve Zehra Konakçı’nın panik ile yanımızdan uzaklaşmasıdır?

Jale Nur Süllü resim çekerek kendisini taciz ettiğimi belirten fütursuzca sözler sarf etmiş şikayetçi olacağını beyan etmiştir. Kendisini İvedikle şikayetçi olmaya davet ediyor yaşanan tüm olayların Adliye koridorunda Adliye Güvenlik Kameralarının önünde olduğunu belirterek saat 02.04.2019 tarihli kamera kayıtlarının saat 14:00 ile kendisi ve korumasının üzerime yürüyerek tehdit ettiği zamanın bitimine kadar olan kayıtları da İvedikle celp ettirerek ve bu kayıtların her türlü görsel medyada da paylaşılmasına muvafakatım olduğunu beyan ederek hukuk mücadelesine davet ediyorum, Jale Nur Süllü milletin  kendisine verdiği vekillik görevini kullanarak beni tehdit etmiştir buradan da savcılık makamını göreve davet ediyorum. Ayrıca kendisi beni Kadir Bıyık’ın avukatı olarak lanse etmiş ve yandaş basınlarında şahsım üzerinden belediye başkan adayımızın ismini zikretmiştir. Öncelik ile belirtirim ki Belediye Başkan Adayımız Kadir Bıyık ile herhangi bir vekalet ilişkim yoktur. Seçim sürecini yakından izlemem ve kendilerinin yaptığı kulisleri, seçim kurulu üyelerine yaptıkları baskıları ortaya çıkartmamda ki amaç partimin oylarına sahip çıkmaktır. Şahsım Milliyetçi Hareket Partisi Tepebaşı İlçe Başkan Vekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Hukuk Komisyon Başkanıdır. Çifteler'de bulunma amacım tamamen partimin şahsıma verdiği görev gereğidir. Kamuoyuna arz olunur.