Köksal şöyle konuştu;

"Ben buradan sokakta gezerken fark ediyorsam ve bunu üst gruplar siyasiler görmüyor ise eyvah ki ne eyvah! Bir çok cemaat mensubu (farklı farklı) bir çok kişi aşı olmuyor. WhatsApp ve bilgilendirme gruplarında kendi inandıkları hoca ve büyükleri 'aşı olmayın direnç gösterin' diyor. Memlekette bilime, devlete güven azalmış olacak ki iktidar partisinin en yakın çalıştığı en çok bürokrat atadığı gruplarda aşı olmayan bir hayli fazla cemaat mensubu var. Olay ciddi... Bence aşı olmayanlar ile ciddi yaptırım da bu yüzden çıkmıyor olabilir.

Covid nereye gidiyor? 

Şimdilik ölen sizin bahçeden değil ise problem yok demektir. Başımıza gelmeden anlamadığımız gerçeği ortadadır. Şehir olarak daha önce çalışanların fedakarlığı ile zorda olsa birinci, ikinci ve hatta üçüncü fazı geçmiştik. Şimdi ise ne paradan vazgeçiyorlar ne de hastalığın bittiğine inanıyorlar. 

Üç büyük hastanemiz var. Temel amacımız döner sermaye kazanmak. Bu sebeple de Covid yokmuş gibi normal hasta yatırmaya, ameliyatlara rutin işlemlere devam ediyoruz. Lütfen dikkat edin 'Covid yokmuş gibi' diyoruz. Uzun süredir yorgun bitkin, ailesinden, çevresinden, evinden ödün vermiş sağlık personelini yeni bir savaşa hazır değil. Neden mi? Sağlık personelini yok sayan idari sistemin tek amacı döner sermaye ama belli bir kesim alıyor. Ne yazık ki sağlık personelinin yüzde 80'i alamıyor. Mesela dilden dile dolaşan filyasyon ekipleri alamıyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi hiç alamıyor. 

İlimizde planlama yok, hastane içinde yarın nerede çalışanız belli değil, nereye geçici görevlendirdiğiniz belli değil, iş belli değil ve belirli bir kitle yüklenmiş gidiyor, personel arasında kayırmacılık hat safhada, geçici göreve gitmeyen korunan isimler var, her gün dağıtılan servis hemşireleri var, her gün geleceği okumadan açılan servis ve yoğun bakımlar var, fikri hiçbir zaman sorulmayan sağlık personeli var. Sizce sağlık personeli nasıl olsun?

Annesinin eline 20 lira vermediği kişiler... 

Mesela ilimizde kaç personel geçici görev ile aylardır istendiği yerlerde çalışıyor, mesela Yunus Emre Devlet Hastanesinde kadrosu olup kaç kişi Şehir Hastanesine geçici görev ile verildi biliyor musunuz? Şaka gibi bu ilin bir personel belirleme problemi var. Annesinin eline 20 lira verip yumurta almaya yollamadığı kişiler bizde idareci ve savaşın aktörü olarak servis planlaması yapıyorlar. Filyasyon ve ilçe sağlık müdürlükleri hangi personel grubu ile aylardır hizmet veriyor ve aylardır kendi bünyesinde göreve gönderilmeyen kaç personel var biliyor musunuz?

Eskişehir'e karabasan çökmüş durumda

Sağlık personelin yarıdan fazlası anne ise kendi çocuklarını bırakacak yer bulamadığını kaç kişi biliyor ve bunu çözmek için ne yapıldı? Herkes empati yapsın. 24 saat yorucu nöbetten çıkıyorsunuz arkanızdan personel arıyor yeni açılan Covid servisine veya yoğun bakımına görevlendirildiniz. Bu durum başka bir hastanede olabilir. Kimse ulaşım, hayat değişikliği işe giderken size getireceği yükü düşünmüyor. İlimize karabasan çökmüş durumda, makyaj akıyor çalışanlar psikolojik bitmiş durumda.

Şehir hastanesi sağlık personeli planlaması evlere şenlik. Herkes kendi doğru ve derdinde. Artık sorunlara yetişemiyor mesajlara bile dönemiyoruz. En kötüsü sağlık personeli küstürülüyor. İdari koordinasyon sıfır denecek durumda. Eskişehir'de kamu başkanı olmadığı için başkan yardımcısı düzeyinde değişik kararlar alınıyor. Başkanlar arası ve başhekimler arası iletişim sıfır ve aklımıza geldikçe yer değişiklik yapıyoruz. İl müdürü desen atamalardan dolayı topal ördek gibi görev vermeyeceği kişiler ile kerhen çalışıyor. 

Doluluk oranları her geçen gün artıyor

Hastanelerin doluluk oranları her geçen gün artıyor. Yoğun bakımlar dolmak üzere hayat devam ediyor. 'Sağlık personeline bir şey olmaz yükleyebildiğiniz kadar iş yükleyin. Sıfır döner sermaye ile çalıştırın'. Bize alkış yeter.

Kimse alınganlık yapmasın... Sağlık personeli zaten siyasi olarak seçmen değil, sorun da yok, görmezden duymazdan gelebilirsiniz. Bu kadar problem arasında hala torpilli kesim 'geçici göreve gitmesin', 'bu tanıdık o şimdilik dursun' diyor ise Eskişehir üzerine konuşacak ne kalmıştır ki! 

Arada 'döner sermaye' dedik ama bizler zaten alamıyoruz. İş yükünde birinci kazançta en sonuncu devlet memuruyuz. Bu ay mahsuplaşma ile maaş aldık. Herhalde anladınız en düşük memur maaşına denk geliyor. Şimdi empati yapmazlar ama Yunus Emre Devlet Hastanesinde sağlık personeli olsanız işiniz tavan, cebiniz yavan. İş var ama döner sermaye yok. Siz olsanız yıllardır polisten 1500, öğretmen 1100, astsubaydan 2500, bekçiden 200 TL eksik alsanız çalışır mısınız? İmamları saymıyorum, olayı farklı mecralara götürüyorlar. 

Özetledik işte aşı olmaya gerek yok, hastaneler de sıkıntı yok, çalışanların sorunu yok, ne ister iseniz onu gözlersiniz. Bu anlatılanların hepsi hayal ürünüdür; bizim şehirde problem yoktur. Sağlık çalışanları rastgele isim veya soy isme göre kümeleme seçin sorun inanın sorun yok. 

Rumuz; 9 köyden kovarlar... Burası dokuzuncu köy!"