DDY'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"16.04.2021 tarihinde Eskişehir’den saat 18.10’da Ankara’ya hareket eden 81074 sefer sayılı yüksek hızlı tren ile ilgili olarak “Eskişehir-Ankara Arası Korku Dolu Yolculuk” başlılığı ile yayımlanmıştır. Söz konusu iddialara ilişkin, cevap hakkımızı kullanmak ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür;

İlgili haberde; seferi gerçekleştiren yüksek hızlı trenin, sinyalizasyon hatası nedeniyle arızalı makastan geçtiği, Ankara yerine Konya yönüne saparak bu yolda yaklaşık 40 kilometrelik bir yolculuk yaptığı ve Konya yönünden gelen tren ile çarpışmamak için de geri manevra yaptığına dair gerçeği yansıtmayan iddialar yer almıştır.

Söz konusu iddialara ilişkin;

Saat 18.30’da Ankara’dan Konya’ya yol ayrımını sağlayan Polatlı bölgesindeki makaslarda şehir şebekesinden kaynaklı enerji dalgalanması nedeniyle geçici bir arıza oluşmuştur.

Eskişehir’den saat 18.10’da hareket eden yüksek hızlı trenin, arızalı makaslarda bekletilmemesi için Polatlı yol ayrımında manevraya tabi tutulmuş ve bu nedenle seferde 12 dakikalık bir gecikme yaşanmıştır.

Sahadaki bakım birimlerinin müdahalesi ile arıza saat 19.00’da giderilmiştir.

Operasyon tamamen YHT Trafik Yönetim Merkezi kontrolünde ve sinyalizasyon sistemi ile gerçekleştiğinden, herhangi bir kaza tehlikesi meydana gelmemiştir"

Koronavirüs vakası iddialarına cevap verilmedi

DDY'nin açıklamasında "Eskişehir’den hareket eden Yüksek Hızlı Trende bir yolcuda virüs vakasına rastlanıldığı ve trendeki tüm yolcular için karantina kararı çıkartıldığı" iddialarına ise cevap verilmedi. Koronavirüs hastasının trene nasıl bindiği merak ediliyor.  

Ne olmuştu?

Eskişehir’den hareket eden Yüksek Hızlı Trende bir yolcuda virüs vakasına rastlanıldı. Trendeki tüm yolcular için karantina kararı çıkartıldı. Olay dün yaşandı. Akşam saat 18.10’da Eskişehir Garından Ankara’ya gitmek üzere hareket eden Yüksek Hızlı Trende seyahat eden ve ismi açıklanmayan bir yolcuda virüsün tespit edilmesi Devlet Demir Yolları yetkililerini harekete geçirdi. Akşam treni ile Başkent’te giden yolculara sabah saatleri itibarı ile telefon ile bilgi verildi. Trende olan yolculardan Şükriye Ercan, “Akşam treni ile Ankara’ya dönenler arasındaydım. Sabah telefon ile arayan yetkili geldiğim trendeki bir yolcuda virüse rastlanıldığının tespit edildiğini söyledi.10 gün boyunca dışarı çıkmama birileri ile görüşmemem istendi. İkametimde kendimi izole altına aldım” dedi.