Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Bahçesi yapılması müjdesi verdiği illerden bir tanesi de Eskişehir olmuş ve Eskişehir Valiliği, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Türk Dünyası Vakfı arasında protokol imzalanmıştı. Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Özdemir Çakacak,  eski stadın yıkım işlemlerine hemen başlanacağını açıklamıştı. 

Eskişehir otopark sorunundan kurtulacak

Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, eski stadyumun yerine yapılacak olan ‘Millet Bahçesi’ için Eskişehir Valiliği, TOKİ ve Türk Dünyası Vakfı arasında imza töreninde bir müjde vermiş ve yapılacak millet bahçesinin altının otopark olarak değerlendirileceğini duyurmuştu. Avcı, yaptığı konuşmada, “Eski stad yerimiz yapılaşmadan her hangi bir gelir getirici yapılaşma sürecinden kurtulmuş oldu. Burayı şehir halkının istifadesine sunacağımız bir alan haline gelecek şekilde tasarladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da son açıklamalarıyla netleştiği üzere burası Millet Bahçesi olacak. Bahçenin altı ise 700 araçlık otopark olacak. Yıkım iki buçuk ay içerisinde başlayacak, Millet Bahçesi çalışması ise bir buçuk yılda tamamlanmış olacak” demişti. 

Eski statlar Millet Bahçesi oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda eski statların bulunduğu alanlar, "Millet Bahçesi" olacak. O illerden bir tanesi de Eskişehir. Bazı diğer iller ise şöyle;

Eskişehir Atatürk StadıToplam 56 bin 400 metrekare olarak projelendirilen meydanda yeşil alan, otopark ve rekreasyon alanları bulunacak, sosyal hizmetler sunan yapılar yer alırken, Millet Bahçesi'nde çeşitli çiçekler ve endemik bitkiler yer alacak.

Bursa Atatürk StadıÇevre düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından eski stadyum, "Millet Bahçesi'' olarak Bursalılara hizmet verecek.

Trabzon Hüseyin Avni Aker StadıEski stadın bulunduğu 63 bin metrekare büyüklüğündeki alan "Millet Parkı" olacak.  

Gaziantep Kamil Ocak StadyumuGaziantep'te futbolun kalbi olarak nitelendirilen Kamil Ocak Stadyumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla toplumun tüm kesimlerinin yararlanabileceği sosyal bir alan olarak hizmet verecek.

Konya Atatürk Stadyumu68 yıldır spor camiasına hizmet veren yaklaşık 100 bin metrekarelik alan, "Millet Bahçesi" olarak halkın kullanımına açılacak.

Samsun 19 Mayıs StadyumuStadyum ile hemen yanında bulunan 34 bin 533 metrekarelik alan, "Millet Bahçesi" olarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Ordu 19 Eylül StadyumuOrdu'da da yeni stat inşaatının tamamlanmasının ardından mevcutta kullanılan 19 Eylül Stadyumu yıkılarak alana "Millet Bahçesi" oluşturulacak.